Hirdetés

A Microsoft lelőné, az Activision Blizzard életben tartaná a Call of Duty: Mobile-t

|

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatok láttak napvilágot, a gigantikus felvásárlás árnyékában.

Hirdetés

Annyira összetett téma az Activision Blizzard felvásárlása - amelyért a Microsoft a szórakoztatóipar történetében is ritkaságnak számító 68,7 milliárd dollárt fizetne - hogy tavaly külön magyarázócikkben foglalkoztunk a jelentőségével.

A tranzakcióval kapcsolatban már jó ideje megy a huzavona, mivel a különféle versenyhivatalok mikroszkóppal vizsgálódnak az érintett cégeknél. Az amerikai kereskedelmi felügyelet, az FTC például tavaly decemberben még keresztbefeküdt az üzletnek, később azonban visszakozott, igaz, közben történt pár bohózatba illő jelenet is. A nagy rivális Sony is megpróbálta megtorpedózni a bizniszt, így bizonyára még jó pár hír születik majd a témával kapcsolatban.

Hirdetés

A legújabb fejlemény, hogy már valószínűleg sem a Microsoftnál, sem az Activision Blizzardnál nem tudják pontosan, hogy mi következik, illetve, hogy a redmondiaknak pontosan mik a terveik a CoD-franchise jogait is birtokló cég megszerzését követően. A Eurogamer ugyanis arról számolt be, hogy míg az Activision Blizzard képviselői úgy fogalmaztak, hogy elkötelezettek a Call of Duty: Mobile életben tartása mellett, addig a Microsoft fejesei nemrég azt mondták a brit szabályozó hatóságnak, hogy a játékot idén kivezethetik, miután megjelenik a Call of Duty: Warzone Mobile.

A redmondi cég ezt a brit kereskedelmi és versenyhivatal, a Competition and Markets Authority vizsgálatára adott válaszában közölte.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az ingyenesen játszható, 2019-ben indult Call of Duty: Mobile egyébként óriási sikert jelentett az Activision számára, ugyanis már a megjelenést követő első évben mintegy hárommilliárd dollárt hozott a cég konyhájára.

"Elköteleztük magunkat a Call of Duty: Mobile mellett, amely fontos része a teljes Call of Duty-franchisenak és a teljes mobilos stratégiánknak. A mi rajongóink a legjobbak a világon, ezért szándékunkban áll a játékot tovább támogatni. Részletes tervünk van a Call of Duty: Mobile tartalmaira és frissítéseire nézve, amit hosszú távon képzelünk el"

- írta a cég a Call of Duty: Mobile hivatalos Twitter-oldalán.

Míg azonban az előbbi címet a Tencent fejlesztette, a Call of Duty: Warzone Mobile a kiadón belül működő Digital Legends munkája. Utóbbi egyébként már bizonyos országokban elérhető, a globális premier idénre várható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)