Hirdetés

Kiderült, milyen címekkel akar a Netflix belevágni a játékfejlesztésbe

|

A Netflix konkretizálta legelső terveit a játékipart illetően.

Hirdetés

Nagyjából egy hete számoltunk be arról, hogy a Netflix filmek és sorozatok mellett hamarosan már videojátékokat is kínálhat, ennek érdekében pedig ki is nevezték a játékokért felelős részlegük alelnökének Mike Verdut, aki korábban dolgozott az EA Mobile-nál, a Zynga stúdiónál, valamint a Facebook VR/AR részlegénél is. Verdu szerződtetése után pedig nem túl meglepő a streamingóriás friss nyilatkozata.

A Netflix ugyanis elárulta, hogy kifejezetten mobiljátékokkal szeretne foglalkozni. A friss címek még csak a fejlesztés korai szakaszánál járnak, de az kiderült, hogy olyan korábbi munkákon alapulnak, mint az interaktív filmként megjelent Black Mirror Bandersnatch, vagy a Stranger Things játékok.

Hirdetés

Azt is megerősítette ebben a nyilatkozatban a Netflix, hogy az újonnan érkező játékok az alap Netflix-előfizetés részét képezik majd, tehát semmiféle extra díjat nem kell fizetni értük.

Azt egyelőre még nem tudjuk, egészen pontosan milyen zsánerekben szeretne majd játékokat kiadni a Netflix, de legalább a platform tekintetében fixálták a dolgokat: mobiljátékok jönnek szépen sorban a jövőben. Kíváncsian várjuk, mire lesz majd képest a Netflix videojátékos részlege. A birtokukban lévő franchise-ok remek alapanyagot biztosítanak számukra. 

A Netflix ezzel egyébként leginkább az Apple Arcade kihívójává válhat - az almás cég saját előfizetéses rendszere havi 5 dollárért kínál hozzáférést több száz mobiljátékhoz iPhone, iPad, Mac, és Apple TV platformokon.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)