Hirdetés

A Niantic lekapcsolja Harry Potter AR-játékát, eddig tudsz visszatérni a varázsvilágba

|

A Pokémon GO fejlesztői úgy döntöttek, hogy itt az ideje elkaszálni a varázsvilágra épülő, augmented reality mobiljátékukat.

Hirdetés

Nem véletlen, ha ezelőtt nem (vagy csak alig) hallottál a Harry Potter: Wizards Unite-ról. A Niantic 2019-ben indult AR játéka már a megjelenéskor sem volt átütő siker, a stúdió pedig azóta sem tett semmi jelentőset azért, hogy ezen változtasson.

Tegnap este végül bejelentették, hogy hivatalosan is bedobják a törölközőt, és 2022. január 31-én leállítják a játék szervereit, ezzel pedig elzárnak mindenkit a varázsvilágtól.

Hirdetés

A Wizards Unite bezárása egy többlépcsős folyamat lesz. Először kapunk majd egy narratív lezárást, mely során Harry és Hermione segítenek nekünk elrendezni a játék sztoriját kirobbantó Calamityt és annak következményeit.

Ezt követően a Niantic le fogja szedni az alkalmazást az Apple App Store-ról, a Google Play Store-ról és a Samsung Galaxy Store-ról december 6-án, és bezárják a játékbeli mikrotranzakciós üzletet. Aki addig a napig letölti a játékot, az tovább élvezheti azt, de január 31-én végleg lekapcsolják a szervereket.

"Nem minden játék tart örökké. A Harry Potter: Wizards Unite-tal az volt a célunk, hogy életre keltsük a mágia világát, és megnyissuk azt több millió játékos előtt. Ezt sikerrel elértük, miközben leszállítottunk egy két évig tartó történetszálat, ami hamarosan véget ér."

- mondták az illetékesek.

A Niantic ezzel búcsúzott a Harry Potter játékosoktól. Persze a cég még mindig frissíti és fenntartja a Pokémon GO-t, ráadásul elmondásuk szerint 9 másik projekten is dolgoznak épp, szóval ez számukra csak egy kisebb bukkanó volt. Kíváncsian várjuk a következő próbálkozásukat.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)