Hirdetés

A Pokémon GO hamarosan hátrahagyja a régebbi mobilokat

|

A Niantic egy szomorú bejelentéssel érkezett azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy lecseréljék kedvenc okostelefonjaikat.

Hirdetés

A Niantic tegnap este bejelentette, hogy az Android 5-ös és annál régebbi szoftverrel rendelkező készülékek a jövőben nem férhetnek majd hozzá a Pokémon GO-hoz. Az iPhone oldalon is hasonló a helyzet, ott az 5s, a 6-os, és az azoknál régebbi eszközök jelentik a határt. Aki még mindig ezeket használja, és nem szerzett be egy újabb okostelefont, búcsút mondhat a virtuális szörnyeinek.

A fejlesztők néhány évente meglépik ezt, így nem túl nagy a meglepetés, ettől függetlenül sosem vidám az, amikor a kevésbé tehetős játékosok kimaradnak egy kalandból, amit valószínűleg korábban éveken át élvezhettek.

Hirdetés

Egyrészről a döntés érthető: a saját iPhone 6-omon a játék rendszeresen összeomlik, mivel egyszerűen nincs benne annyi RAM, hogy kezelni tudja azt. A Niantic egyelőre nem részletezte a döntés mögött meghúzódó indokokat, de elég valószínű, hogy valamiféle közelgő frissítés lesz olyan combos, hogy azokkal már végképp nem boldogulnának a régebbi készülékek.

Mindenesetre, akinek iPhone 5s-e vagy Android 5-ös készüléke van, az kezdjen el új megoldás után kutatni. Október közepéig azért van még egy kis idő.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)