Hirdetés

A PUBG Battlegrounds alkotói hadat üzentek a klónoknak

|

A Krafton úgy bedühödött, hogy beperelte az Apple-t, a Google-t és a Garenat is a mobilos PUBG-utánzatok terjesztése miatt.

Hirdetés

A battle royale műfaj népszerűsége természetesen magával hozta a mobilos PUBG-klónok támadását, és míg többségük hamar elsorvadt, addig egy maréknyi alkalmazás a mai napig elképesztő pénzeket termel alkotóiknak.

Ezek közé tartozik a Garena battle royale játéka, a Free Fire is, ami az elmúlt években megtalálta saját hangját és játékostáborát. Mára nehéz lenne azt mondani rá, hogy egy egyszerű másolat.

Hirdetés

Mindez persze nem érdekli a Kraftont, a PUBG terjesztőjét. A dél-koreai vállalat most beperelte a Garenat, amiért az "PUBG-klónokat készít" hivatkozva itt a Free Fire-re és a Free Fire Maxre. A per során az Apple-t és a Google-t is megnevezték, mivel ezek a cégek a Krafton szerint segédkeztek a másolat értékesítésében.

"Ahogy az a lenti részletekben is látható, a Free Fire és a Free Fire Max lemásolták a Battlegrounds több aspektusát is. Ezek közé tartozik a játékélmény szerzői jog által védett, egyedi nyitóeleme, az ejtőernyős bedobás, továbbá a játék a struktúrája, fegyverei, védelmi eszközei, tárgyai, helyszínei, illetve szín, anyag és textúra választéka."

A Google-t és az Apple-t elsődlegesen azért perlik, mert a Krafton szerint azok több száz millió dollárt kerestek a Garenának a Free Fire alkalmazások terjesztésével. Ebben mondjuk nem tévednek, mivel a játék már 2020-ban is legalább 2 milliárd dollárt termelt, amiből 100 milliót csak az amerikai játékosok hoztak össze.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Az Apple egyébként 2021. december 21-én kapott egy figyelmeztetést a Kraftontól, hogy a Free Fire megsérti a PUBG szerzői jogait, de nem reagált a felhívásra. Meglátjuk, hogy a perre mi lesz a válaszuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)