Hirdetés

A Warcraft Arclight Rumble nem egy szimpla Clash Royale-klón lesz

|

Habár azok valószínűleg csalódni fognak, akik egy kicsit komolyabb hangvételű Warcraft mobiljátékra számítottak.

Hirdetés

A Blizzard leleplezte, hogy a Hearthstone mellett mivel szeretné még jobban bevonzani a mobilos játékosokat a Warcraft univerzumába. Egy Warcraft Arclight Rumble nevű alkotást eszelt ki a csapat, ami látszólag jól ismert játékelemekből építkezik, és nagyjából olyan laza hangulatot áraszt magából, mint az előbb említett kártyás móka. Nagy kérdés persze, hogy csak a neve miatt lesz érdekes az új játék, vagy képes olyan élményt kínálni majd, amellyel meg tudja állni a helyét a telített mobilos piacon?

Röviden és tömören a Warcraft Arclight Rumble egy ingyenesen játszható, akció-stratégiai játék, amiben megelevenedett, miniatűr figurák, vagyis Minik csapnak össze egymással a különböző harctereken. A Blizzard ígérete szerint több játékmód is vár majd ránk, így a megszokott PvP-harcok mellett egyjátékos kampányban is próbára tehetjük hadvezéri képességeinket, és még valamiféle kooperatív lehetőség is lesz.

Hirdetés

Jelen állás szerint több mint 65 Minit gyűjthetnek össze a játékosok, amelyeket felhasználva több sereget is összeállíthatnak. Ezeket aztán az előbb említett játékmódok pályáin pakolgathatjuk le, de valamilyen formában még dungeonök és raidek is lesznek a játékban. Megjelenési dátumot egyelőre nem kaptunk, de a tervek szerint Androidon és iOS-en is pöröghetnek majd a harcok, és a hivatalos oldalon már lehet jelentkezni a bétára.

A játékmenet alapvetően négy főbb részre osztható. Először is az aranykészletünkből gazdálkodva lepakolgathatjuk különböző költségű harcosainkat a csatatérre. Az arany egyébként automatikusan termelődik, de bányából és kincses ládákból is megszerezhetjük ezt a nyersanyagot. Az összecsapások során aztán különböző objektumokat kell elfoglalnunk, lehetővé téve azt, hogy a célhoz közelebb helyezhessük le katonáinkat.

Az sem mindegy, hogy milyen egységeket vetünk be a küzdelmek során. A levegőből támadó apróságok például kifejezetten hatékonyak a közelről harcoló ellenségekkel szemben, az ostromra kitalált egységek pedig nyilván az épületek ellen hatásosak. Ha ügyesek vagyunk, akkor miniatűr harcosaink egy idő után elérkeznek az ellenség vezéréhez, akit legyőzve megnyerhetjük az adott meccset. Katonáinkat egyébként különféle varázslatokkal is támogathatjuk

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Várhatóan öt különböző frakció lesz a Warcraft Arclight Rumble-ben. Az Alliance csapatban olyan vezetőkkel találkozhatunk, mint Jaina Proudmoore vagy Tirion Fordring, a Horde oldalát pedig többek között Grommash Hellscream és Cairne Bloodhoof erősíti. Aztán ott van még a Beast csapat, ahol megtaláljuk Hoggert, illetve a Blackrock banda, egyebek mellett Rend Blackhanddel az élen. Végezetül az Undead oldalt is választhatjuk, ha esetleg Baron Rivendare-rel szeretnénk csatába vonulni.

A különböző vezérek más-más taktikára adnak lehetőséget, így ebben a játékban is érdemes lehet majd kísérletezgetni. Egészen egyértelmű, hogy a Warcraft Arclight Rumble alapjait tekintve szörnyen hasonlít a mobilos körökben nagy népszerűségnek örvendő Clash Royale-hoz, ami alapvetően nem probléma, ha a fejlesztők ügyesen hasznosítják az ötleteket.

Szinte biztos, hogy sokan csak legyinteni fognak a Blizzard mobilos újdonságára, aminek erőssége és gyengesége is lehet az, hogy látszólag nem veszi komolyan magát. Sajnos sokszor már a Hearthstone-ban is túlzásba vitte a stúdió a cukiskodást, ami nem biztos, hogy mindig passzol a Warcraft alapvetően véres, harcokkal teli, high fantasy hangulatú világához.

Persze ettől függetlenül lehet jó játék a Warcraft Arclight Rumble, amit valószínűleg már csak a neve miatt is sokan ki fognak próbálni. Ti is közöttük lesztek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)