Hirdetés

Angry Birds - 200 millió letöltés!

|

Erre már Józsefvárosban is csak annyit mondanának: Nem semmi, ecsém!

Hirdetés

2009 decembere - Az egyre népszerüsödő platformra, az iPhonera megjelenik egy játék egy Rovio nevű finn fejlesztőtől Angry Birds, azaz Dühös Madarak néven.

A játékban gömbölyded, repülni képtelen madarakat kell egy parittyából kilőni disznókra, amik épületeken tartózkodnak és ellopták a madarak tojásait. Banálisnak és elég nagy marhaságnak hangzik. Azonban szemben mindenféle jövendöléssel a játék nemhogy siker, hanem tömeges őrület lett. 2010 október 28: elérték a 10 millió letöltést. 2010 december 13: megvan az 50 milliomodik letöltés. 2011 március 14: sikerült a 100 milliós letöltés! 2011 május 19: megvan a 200 milliomodik letöltés is! Egy szó létezik csak erre: Döbbenet!

A játék, illetve Rio és Seasons kiadásai immáron több platformra léteznek: Android, iDevice, PC, PlayStation 3, PSP, Mac és Chrome böngésző segítségével Online is játszható - nemsokára Windows Phone 7-re is megérkezik.

Az Angry Birds merchandise, amiben pólók és plüssmadarak vannak több, mint 3 millió darab kiszállításánál tart.

TV show, mozifilm (!) és asztali társasjáték mind-mind készítés alatt áll az Angry Birdsből.

Ehhez nincs mit hozzátenni, csak annyit: gratulálunk Rovio!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)