Hirdetés

Az egyik legjobb 3DS emulátor Androidra is megjelent

|

A Citra a PC-s játékosok számára már eddig is elérhető volt, de most mobilon is próbálgathatjuk a Nintendo kézi konzoljára készült játékokat.

Hirdetés

A Nintendo 3DS a mai napig kifejezetten nagy népszerűségnek örvend, ezt bizonyítja az, is hogy a japán cég még a Switch Lite megjelenése után sem állította le a támogatását. Persze a 9 éve megjelent géphez egyre nehezebb hozzájutni, így sokan inkább emulátorban próbálgatnák annak játékait, amire mostantól Androidos operációs rendszereken is lehetőség nyílik. 

Hirdetés

A Citra nevű emulátor már eddig is a legjobb volt, amit az ember PC-n elérhetett, de a fejlesztői most mobilokra is kiadták a béta verzióját, így akik androidos eszközzel rendelkeznek, azok már le is tölthetik a Google Play áruházból. Fontos megjegyezni, hogy az alkalmazás még nem tökéletes, de már így is remekül szuperál - még a mozgásérzékelő funkciók is jól működnek, hála a telefonokba épített giroszkópoknak. Ezen a videón megcsodálhatjátok a játékokat mozgás közben:

Persze az emulátort hivatalosan nem támogatja a Nintedo, így játékok nem érkeznek hozzá, tehát legálisan csak a saját, megvásárolt címeiteket tudjátok belevarázsolni. A fejlesztők egy hosszú blogposztban mesélnek arról, hogyan sikerült tető alá hozzák a projektet, ha valaki kíváncsi a Citra technológiai hátterére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)