Hirdetés

Best of 2013 - egy platform mind felett

|

Öt platform exkluzív címei csapnak össze 2013 utolsó hétfőjén. Tietek a döntés.

Hirdetés

Továbbra is pörög a szavazás az év legjobbjaira 22 kategóriában, aminek a győzteseit 2014 első GameStar magazinjában tesszük majd közzé. Öt platform, 25 exkluzív, öt győztes. 

Minden évben az óriások csatája ez, hiszen a PC továbbra is a legnépszerűbb a játékosok között. Nagy címek jöttek 2013-ban is, amik között bizony nem könnyű választani. Az idei indulóink között ott van a kalandos start után felálló Total WarRome 2, vagy a Mocsyt lehengerlő Company of Heroes 2. A Shadowrun: Returns is befért az év legjobb PC-s játékai közé, illetve a World of Warplanes is méltó a korábbi tankos kaland minőségéhez és természetesen a StarCraft II: Heart of the Swarm sem maradhat ki, ami idén bővítette tovább a legendás sorozatot. Innentől a ti kezetekben a döntés, kattintani tessék.

A PlayStation idén is nagyon erős volt exkluzív címekben, de nem gondoltuk volna, hogy csak egyetlen PlayStation 4-es címet tudunk majd beválogatni. A Killzone: Shadow Fall ugyan nem győzött meg minket teljesen, de előrevetítette, hogy mire is számíthatunk majd a jövőben a konzoltól. Az évet a God of War: Ascension nyitotta és a Gran Turismo 6 zárta, de a két megjelenés között a Sony egyedi stúdiói is újra bebizonyították, hogy érdemes pénzt tolni beléjük. A Naughty Dog a The Last of Usszal, a Quantic Dream pedig a Beyond: Two Soulsszal hálálta meg a bizalmat és kápráztatott el minket, tehát mindkettőjüknek jó esélye van elvinni az év PlayStation-exkluzív címének járó díjat.

A Microsoft is igyekszik felvenni a versenyt, ezért idén próbáltak a szokottnál jobban koncentrálni az exkluzív címeikre. Az Xbox One érkezésével ez nem is volt olyan nehéz, az öt választott játékunkból négy a Microsoft next-gen konzoljára érkezett. A Gears of War: Judgement erősíti egyedül a jelenlegi generációt, de az legalább nagyon. A Xbox One mostanság elérhető címei közül a Zoo Tycoon meglepően jól sikerült, de folytatódtak a Microsoft saját sorozatai is, a Dead Rising 3 és a Forza Motorsport 5 is hozta a kötelezőt. Egy új IP is feltűnt a sorban, a Crytek hosszú idő óta alakulgató Ryse: Son of Rome-ja jött, látott és nagyon szép volt.

A Wii U ugyan még mindig nem szárnyal úgy, mint ahogy azt a Nintendo szeretné, de azért továbbra is jól állnak exkluzívokkal a cégnél. Főleg a legerősebb franchise-ok folytatásairól szólt a 2013 a Nintendonál, érkezett egy Super Mario 3D World, egy Sonic Lost World és egy Pikmin 3 is. A The Legend of Zelda: Wind Waker HD sem csak a pénztáraknál okozott kellemes meglepetéseket, illetve a LEGO City: Undercover is hozott egy kis friss vért az építőkockás világba.

Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a mobilos játékok is, ezért is kezdte el Paca hétről hétre összeszedni nektek a legjobb android és iOS címeket. A Plants vs Zombies 2: It's About Time sorra döntögette a rekordokat és minden idők egyik legsikeresebb mobilos címe lett, de az XCOM: Enemy Unknown zsebre vágható változata is kifejezetten jól sikerült. A Star Wars: Knights of the Old Republic ezúttal tableten hódította meg a szívünket, de idén még végiglootoltuk a Warhammer Questet, és Sid Meier sem okozott csalódást az Ace Patrollal. 

Holnap indul a szavazás utolsó köre, úgyhogy aki még nem szavazott, az most rohanjon és tegye meg, mert most a ti véleményetek számít. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)