Hirdetés

Borderlands 2, God of War Collection - 2014. májusi handheld játékmegjelenések

|

Végre-valahára megjelenik a Borderlands 2 PlayStation Vitára, a The Amazing Spider-Man 2 Nintendo 3DS-en is tiszteletét teszi, megjött az új Mario Golf játék, és egy összefoglaló csomagban érkezik a God of War első két része, szintén PlayStation Vitára.

Hirdetés

Tegnap megmutattuk, hogy mivel játszhattok idén májusban konzolokon és PC-n, és ahogy azt az illem megköveteli, ma a várható kézikonzolos, okostelefonos és táblagépes megjelenéseket is ismertetjük veletek. A 3DS és a Vita katalógusa ugyanolyan mértékben gyarapszik, mindkét oldalon jönnek saját kiadású címek is, iOS-re. Androidra és Windows Phone-ra pedig kevés az előre, megjelenési dátummal együtt bejelentett játék, de épp ezért van hetente jelentkező ajánlónk. Velünk semmiről nem maradtok le.

Mario Golf: World Tour - május 2. -  Nintendo 3DS

Nem véletlen, hogy a Mario sorozat minden idők legnépszerűbbje. A Nintendo tesz arról, hogy a rajongók ne unatkozzanak, és míg a május végén megjelenő Mario Kart 8-ra várnak, addig is elüthessék valamivel az időt. És az elütést itt szó szerint kell érteni: a Mario Golf: World Tour ugyanis az, amit a címe ígér - a következő Mariós golfjáték, ami az alsorozatban immáron a hatodik, de az első olyan, ami 3DS-re jelenik meg. Nem is nagyon kell többet keresni benne, de ez is épp elég.

The Amazing Spider-Man 2 - május 2. - Nintendo 3DS

Érdekes, hogy az adaptációk (idevéve a LEGO játékokat is) többnyire megjelennek 3DS-re, de valahogy senki nem hangoztatja, hogy a kézikonzolos változat miben lesz más a nagytesóknál. Pedig egyértelmű, hogy egy 3DS-es játék kinézetében nem hasonlítható egy asztali konzoloshoz, de ha az embernek fogalma sincs arról, hogy mire számítson, miért is érdeklődne a játék iránt? A Metacritic-en jelenleg 55 ponton áll, szűrjétek le ebből a leszűrhetőt.

Etrian Odyssey Untold: The Millennium Girl - május 2. -  Nintendo 3DS

Egyenesen japánból száguld hozzánk - majdnem egy év különbséggel - az Etrian Odyssey Untold: The Millenium Girl, ami az első Etrian Odyssey játék újragondolása és remake-je is egyben. A klasszikus mód mellé egy sztori mód is társult, ami komoly történettel, előre meghatározott karakterekkel, átvezetőkkel, szinkronnal van felturbózva. A trailer alapján abszolút jónak tűnik, akinek bejön a stílus, nézzen rá.

God of War Collection - május 6. - PlayStation Vita

Szép lenne egy olyan világ, amiben tökéletesen követhető, hogy melyik God of War Collection mit tartalmaz és milyen platformra jön, de nem egy ilyen világban élünk. Most PS Vitára jön a legújabb God of War Collection, ami az első két játék felújított változatát tartalmazza. Külön érdekesség, hogy választhatunk az érintőképernyős és a gombos irányítás között. Kíváncsiak vagyunk, melyik válik be jobban.

Borderlands 2 - május 13. - PlayStation Vita

Mint azt az iménti The Amazing Spider-Man 2 esetében is láthattuk, előfordulhat, hogy egy konzolos és kézikonzolos játék ugyanazt a nevet kapja, de minőségében és tartalmában meg sem közelítik egymást. A Borderlands 2-vel nem ez a helyzet - a Gearbox tényleg elhatározta, hogy az egész játékot Vitára ültettetteti a lehető legkevesebb kompromisszummal. Mostanra odáig jutottunk, hogy négy- helyett kétfős multiplayer van benne, és nagyjából 30 FPS-sel fog futni, de támogatja a PS3-as mentéseket, plusz egy rakat DLC tartalmát is belezsúfolták. Az irányítás itt is érdekes lesz, de az érintőképernyő (jobb alsó sarok gránátdobás, bal alsó sarok képesség aktiválása) és a hátsó érintőfelület (sprint és jármű kézifék)sok problémát segít áthidalni.

Soul Sacrifice Delta - május 14. - PlayStation Vita

A Soul Sacrifice Japán egyik legsikeresebb Vitás játéka lett, két hét alatt közel 200 000 fogyott belőle. Egyértelmű volt, hogy lesz folytatás, és idén márciusban meg is jelent Ázsiában a Soul Sacrifice Delta, amire nekünk mindössze május 14-ig kell várni. Új főellenségek, egy új, saját sztorivonallal rendelkező frakció (Grim), kooperatív mozdulatok és sok más újítás is bekerült, akinek tetszett az első rész, szeretni fogja ezt is.

Hellraid: The Escape - május 15. - iOS

A Techland jelenleg is fejleszti a Hellraidet, ami idén már nem jelenik meg, de hogy az érdeklődők addig se maradjanak kapcsolódó tartalom nélkül, május közepén jön a Shortbreak Studios fejlesztette mobilos Hellraid: The Escape. Teljesen más lesz, mint maga a Hellraid, kirakósokat kell megoldanunk, démonokkal kell harcolnunk, csak épp fegyverek nélkül. A cucc mindössze 2,69 euróba fog kerülni, és folyamatosan jönnek hozzá ingyenes tartalmi frissítések.

Godzilla: Smash3 - május 16. - iOS, Android

Nem mondanám, hogy a Godzilla: Smash 3 a szintén most érkező film adaptációja, mert ez így nem igaz. Teljesen rendhagyó módon kell irányítanunk a szörnyeteget, méghozzá úgy, három egyforma ikont egymás mellé keverünk. Attól függően fejlődnek képességeink, növekszik életerőnk, hogy milyen színű ikonokat tüntettünk el. Én tényleg nem tudom, hogy ennek most örülni kell-e, de ti azért örüljetek.

Kirby Triple Deluxe - május 16. -  Nintendo 3DS

Nem csak Mario kap ám saját játékot májusban, hanem a Nintendo rózsaszín karaktere, Kirby is. Vele nem golfozni kell (bár kiváló labda lehetne belőle), hanem folyamatosan oldalra haladva ugrándozni különleges, néha egészen abszurd képességeit használva. Elég sokrétű, nézzetek bele a trailerbe és próbáljátok követni a látottakat.

Mind Zero - május 28. - PlayStation Vita

A hónap végére már csak egy Japánból importált RPG marad, ez pedig a Mind Zero. A sztori két különböző világban, a valósban és az „őrült spirituálisban” játszódik, és mint majd' minden Japán szerepjátékban, úgy a harc itt is körökre osztott lesz. Szintén inkább a műfaj kedvelőinek ajánlott, az új érdeklődők kezdjék valami mással.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)