Hirdetés

Elképesztő bevételt termel a Call of Duty: Mobile

|

A mobilos lövölde az Egyesült Államokban a legnépszerűbb, itt töltötték le a legtöbben és innen származik bevételeinek majdnem fele is.

Hirdetés

Az Activision ebben az éveben nagyon eltalálta, hogy mi kell a Call of Dutyra éhes közönségnek, ugyanis nem csak Modern Warfare lett elképesztően népszerű, de a Call of Duty: Mobile is egyik rekordot dönti meg a másik után. A Google-tól már most megkapta az év játéka díjat, de persze bevételek terén sem panaszkodhat, ami azért mégiscsak fontosabb egy kiadónak. 

Hirdetés

A mobilos lövölde free-to-play játék mivolta ellenére irgalmatlan mennyiségű bevételt hozott a konyhára: az első két hónapban összesen 26 milliárd forintot költöttek a játékban. Ennek 43%-a az Egyesült Államokból származik, ezt követi Japán 13%-kal, a harmadik helyen pedig az Egyesül Királyság áll, ami a bevételek 3%-áért felelős. A legtöbb pénzt iOS-es eszközökről költötték a felhasználók, innen származik a bevételek majdnem 60%-a, több mint 15 milliárd forint. Ez több, mint amennyit a PUBG Mobile hozott az első két hónapban, de a Fortnite-ot nem tudta beérni.

Érdekes módon a legtöbb letöltést mégis az androidos mobilok hozták: 89 millióan telepítették a játékot, míg iOS-en 83 millióan töltötték csak le. Eddig 172 millió mobilos játékos volt kíváncsi a Call of Duty: Mobile-ra összesen, ahol szintén az USA áll az élen, 28,5 millió telepítéssel, azt követi India 17,5 millióval, majd Brazília 12 millióval. 

Ti kipróbáltátok már a Call of Duty: Mobile-t?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)