Hirdetés

Cortana életre kel Windows Phone-on?

|

A Microsoft állítólag egy új, az iPhone Sirijéhez hasonló voice controll alkalmazáson dolgozik, amelyben a Halo sorozatból ismert Cortana lesz segítségünkre.

Hirdetés

A ZDnet beszámolója egészen júniusig megy vissza, amikor kiszivárgott néhány kép a Windows Phone operációs rendszerének egy korai változatáról, és ezeken látható volt egy bizonyos „zCortana” nevű applikáció. A „z” arra utalhat, hogy még tesztelési fázisban volt a program akkoriban.

Ebből az gyanítható (de nem hivatalos, csupán találgatás), hogy ez nem lehet más, mint a Windows Phone személyi asszisztens alkalmazása, melyben a bájos Cortana igyekszik majd megkönnyíteni életünket. A forrás szerint 2014 elején már elérhető lesz az alkalmazás, leváltva ezzel a Microsoft hasonló, „Tellme” nevű szolgáltatását. Cortana a Bing által fejlesztett „Satori” technológia segítségével fogja elemezni szokásainkat, hogy mindig a lehető leghasznosabb segítség lehessen.

A ZDnet tovább is merészkedik: Cortana nem egyszerűen egy alkalmazás lesz, aminek segítségével könnyebben boldogulunk telefonjainkkal, hanem egy olyan program, ami kulcsfontosságú szerepet kap a jövőben érkező Microsoft termékek minden platformján. Ez az jelenti, hogy a Windows Phone mellett, maga a Windows operációs rendszer és természetesen az Xbox One is szeretni fogja Cortanát.

Egy céges átszervezésekről szóló júliusi jegyzetében Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója ír egy olyan bekezdést, mely szerint az új felhasználói felület „sokkal személyreszabottabb és arra az új már-már a varázslat kategóriájába eső intelligenciára alapul, amely ahogy telik az idő, úgy tanul egyre többet az emberekről és a világról. Minden termékünk támogatni fogja az új szolgáltatást, hogy segítse a felhasználókat bármiben, amire kérik, sőt, már azelőtt készüljön a felhasználói igények kiszámításával, mielőtt azok szóvá teszik neki kéréseiket.”

Lehet,hogy Ballmer Cortanára utalt? Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)