Hirdetés

DirectX 11-es grafikus kártyák noteszgépekbe is

|

Az asztali front mellett hamarosan a hordozható gépek világában is megtörténik az őrségváltás.

Hirdetés

Egy hét múlva végre hivatalosan is megismerkedhetünk az AMD újgenerációs grafikus kártyáival, amikről szinte minden nap kiszivárog valami fontos és izgalmas információ. A szemfülesebbek akár az AMD által készített prezentációs oldalakat is letölthetik, amelyek nagyrészt megerősítik az általunk is megírt adatokat.

Most azonban nem erről lesz szó, hanem a noteszgépekbe illeszkedő variánsokról. Az AMD ugyanis abban a szegmensben is komplett váltást tervez, a felsőkategóriás variánsok mellett a közepes teljesítménnyel rendelkező és az alsókategóriába illő változatok is hamarosan megjelenhetnek. Idén várhatóan még nem találkozhatunk új Mobility gyorsítókkal - az AMD inkább az ultra-vékony platformokra koncentrál -, 2010 első felében azonban minden bizonnyal több noteszgépgyártó is bejelenti az új multimédiás és gamer masinákat.

A legdrágább gépekbe érkezik a Mobility Radeon HD 5870, 5850 és 5830, melyek mindegyikében 1600 stream processzor lesz aktív a jelenlegi információk szerint. A különbséget az üzemfrekvenciák és a memória típusa jelenti, utóbbi változat csupán GDDR3-as modulokat kap. Eggyel lejjebbre sorolható be az 5700-as család, mely szintén három tagból - 5770, 5750 és 5730 - fog állni. A CrossfireX támogatás hiánya mellett várhatóan egyéb paraméterek terén is kevesebbet fognak majd nyújtani a HD 5800-as szériához képest, a memória alrendszerre pedig itt már inkább a GDDR3 lesz a jellemző.

Az elődöket figyelembevéve várható egy HD 5600-as duó is, ám ezekről egyelőre igen keveset tudni. A HD 5470, 5450 és 5430 trió továbbra is a belépőszintet fogja képvieselni, a 64 bites memóriabusszal ellátott lapkákhoz DDR2, DDR3 vagy GDDR3-as memória is társítható. A stream processzorok száma egyelőre nem ismert, a DirectX 11, a Stream technológia és a hardveres videolejátszási képességek azonban az alsókategóriában is kihasználhatók lesznek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)