Hirdetés

Egyre népszerűtlenebb a Nintendo a játékipari dolgozók körében

|

A Gamesindustry.biz felmérése szerint sokat romlott az utóbbi hónapokban a Nintendo bizalmi indexe.

Hirdetés

A Gamesindustry.biz Network tízezernél is több iparági dolgozót (játékfejlesztéssel, kiadással, újságírással, stb. foglalkozó szakembert) tömörít. A közöttük végzett felmérés alapján kimagaslóan jó évre számíthat a Sony és a Playstation 3, de nem úgy a Nintendo.



Mielőtt bárki pálcát törne ezen, vagy azon platform, illetve cég mellett, felhívnám rá a figyelmet, hogy az itt közölt összeállítás nem más, mint a szakmabeliek véleménye a cégek és a platformok várható sikerességéről 2010-ben. 
A megkérdezettek 34 százaléka szerint a PS3, közel 30 százaléka szerint az X360, 10 százaléka szerint pedig az iPhone lesz 2010 legsikeresebb játékplatformja. Csupán a megkérdezettek 9 százaléka szavazott bizalmat az egyre gyengébb eladásokat produkáló Nintendo Wii-nek.
Mindez azért érdekes, mert a PS3 megduplázta tavalyi bizalmi indexének eredményét, az Xbox 360 támogatottsága nagyjából változatlan maradt, ellenben a Wii népszerűsége hatalmasat zuhant a tavalyi 54 százalékhoz képest.

Vajon meddig még?



Ami a kiadók várható sikerességét illeti, ott ismételten az Activision Blizzard szerepel az élen 30 százalékról 43-ra növelve eredményét. Az Electronic Arts közel 19 százalékkal áll a második helyen, míg a Nintendo a tavaly 20 százalékának felét elvesztve a harmadik helyre szorult.

2010 várhatóan legsikeresebb játékplatformjai
PlayStation 3: 34%
Xbox 360: 29.9%
iPhone: 10.2%
Wii: 9.3%
Others: 16.6%

2010 várhatóan legsikeresebb kiadói
Activision Blizzard: 43.7%
Electronic Arts: 18.8%
Nintendo: 9.4%
Sony: 6.2%
Square Enix: 5.6%
Others: 16.3%

Mit gondoltok, igazuk lehet a szakembereknek? Vagy inkább úgy vélitek, nem értenek ők ehhez, s jobban járnánk, ha elmennének kekszet kapálni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)