Hirdetés

Elvileg készült egy mobilos World of Warcraft MMO, de a Blizzard végül törölte

|

A Blizzard kínai partnere, a NetEase dolgozott egy mobilos World of Warcraft játékon, de végül semmi sem lett a projektből.

Hirdetés

Elsőként a Bloomberg számolt be arról, hogy immár három éve fejlesztett a kínai NetEase egy World of Warcraft MMORPG, de végül pénzügyi nézeteltérések miatt összekülönböztek a Blizzarddal, ez pedig gyakorlatilag a projekt végét jelentette. Persze nem szakadt meg minden munkakapcsolat a Blizzard és a NetEase között, hiszen a Diablo Immortalt a két csapat közösen fejlesztette, Kínában pedig épp a NetEase adta ki a játékot hosszas késedelem után, július 25-én - ők adják ki egyébként a World of Warcraft kiegészítőit is az ázsiai országban.

Fontos kiemelni, hogy a Neptune kódnév alatt készülő telefonos World of Warcraft nem a PC-s MMORPG egyszerű portolása lett volna, hanem egy teljesen új játék - erre erősíthetett volna rá az is, hogy a telefonos játék más történelmi korszakban kapott helyet, mint a WoW.

Hirdetés

Nyilván nem maradt következmények nélkül a mobilos World of Warcraft spin-off törlése, a hírek szerint a NetEase végül nagyon sok fejlesztőt eresztett szélnek ennek hatására, egy nagyjából százfős csapatot bocsátottak el.

Persze a történetek után sem maradunk teljesen Warcraft témájú mobiljátékok nélkül, hiszen javában készül a Warcraft: Arclight Rumble, ami az ígéretek szerint nem csak egy szimpla Clash Royale-klón lesz. World of Warcraft fronton pedig a következő nagy kiegészítő, a Dragonflight megjelenését várjuk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)