Hirdetés

Flappy Bird - a klónok támadása és a halálos fenyegetések

|

Az eredeti játék ugyan eltűnt az alkalmazásboltokból, de számos hasonló alkalmazás próbálja betölteni a helyén kialakult piaci rést. Eközben a fejlesztő sorra kapja a halálos fenyegetéseket.

Hirdetés

Amilyen hirtelen jött, olyan sebességgel távozott is a Flappy Bird, egyelőre azonban csak az App Store-ból és a Google Playről, a köztudatból egy ideig még valószínűleg nem fog eltűnni az év legidegesítőbb játéka. Az eredeti – már ha lehet így nevezni egy összelopkodott programot – játékot már csak túlárazott iPhone-okkal együtt szerezhetjük be, de ha beérjük valami hasonlóval, számos koppintás áll rendelkezésünkre.

Az eredeti játékért nem kellett fizetnünk, a klónok viszont nem ilyen kedvesek. A Fly Birdie – Flappy Bird Flyerben például mindössze 3 életünk van, ezt követően 0,89 eurót kell perkálnunk azért, hogy újrakezdődjön az idegbaj. A program jelenleg az iTunes ingyenes alkalmazás listájának második helyén tanyázik, úgy látszik, sokan hajlandóak ekkora összegeket fizetni néhány perc fájdalomért.
 

Egy másik versenyző, név szerint a Fluffy vs. Flappy Birds más taktikát választott. Itt a ránk zúduló reklámoktól szabadulhatunk meg 1,79 eurós áron, de in-game pénzre is szert tehetünk, ezért 9,99 euróval rövidítenek meg minket a fejlesztők. A pénzből többek közt egy több élettel rendelkező, messzebbre repülő madarat is beszerezhetünk. A klónok az eredeti alkalmazásnál jóval igényesebb formában kerültek a Store-ba, de azért lássuk be, nehéz lett volna alulmúlni a Flappy Birdöt.
 

A játékot fejlesztő Dong Nguyen azért törölte az alkalmazást, mert az állítása szerint tönkreteszi az életét. A Flappy Bird eltűnése óta azonban semmivel sem váltak könnyebbé a mindennapjai, köszönhetően rengeteg dühös „rajongónak". A fejlesztő számos üzenetet kapott Twitteren, melyben a feldühödött tömeg életveszélyesen megfenyegette. Az üzeneteket olyan gyakorisággal díszíti egy-egy „f*ck” szócska, hogy azt a méltán híres Wall Street Farkasa is megirigyelné.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)