Hirdetés

FreeCiv - mobilról és böngészőből is igazgathatod civilizációd

|

A HTML5 olyan lehetőséget adott a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztőinek, amivel elérhető, hogy játékok egy újabb kategóriája válhasson játszhatóvá anélkül, hogy a gépünk izzadni kezdene.

Hirdetés

Valljuk be: a Flash kora leáldozott, így a flash játékok sem kapnak már annyi figyelmet, mint korábban. Ez részben annak is köszönhető, hogy a böngésző ablakában gyakran megjelenő, mindannyiunk által jól ismert, összeomlást jelző üzenet nem a XXI. század legfelhasználóbarátabb funkciója.

No, de ne térjünk el a tárgytól. A FreeCiv biztosan ismerős a Civilization széria rajongói számára. 1995 óta fejlesztik, számos játékos napi szinten igazgatja civilizációját, most viszont újabb tagokkal bővülhet a felhasználók köre, hiszen ahelyett, hogy klienst kellene telepíteni, elég meglátogatni a játék hivatalos honlapját, és regisztrációt követően máris indulhat a móka. Külön említést érdemel, hogy nem csak asztali böngészőkben, hanem okostelefonokon és táblagépeken is fut - a fejlesztők kimondottan az iPhone 5-re optimalizálták, de érdemes megpróbálni más eszközök felhasználóinak is, hátha. Aki komolyabbra vágyik, annak ott a Civilization V: Brave New World, de az nem fut mobilokon. Valamit valamiért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)