Hirdetés

Google Play Pass - nem csak az Apple tervez előfizetéses játékszolgáltatást

|

Nem kellett sok idő, hogy az Apple Arcade után a Google is felvegye a kesztyűt a havi előfizetéses üzleti modellek terén.

Hirdetés

Arról már korábban érkeztek hírek, hogy Apple Arcade néven az almás cég új szolgáltatást tervez bevezetni, amiben egy havi előfizetési díjért cserébe több mint 100 játékhoz férhetünk majd hozzá, köztük sok exkluzív címhez is. Nyilván erre a Google-nek is mondania kellett valamit.

Hirdetés

Mivel az eladások azt mutatják, hogy az Apple App Store még mindig jócskán az élen jár eladásokban, a Google-nek is virítania kellett valamit, hogy ne maradjon el a konkurens mellett. A netre nemrégiben felkerült screenshotok alapján egy Google Play Pass nevű szolgáltatással kívánnak versenybe szállni:

Olyan címek is szerepelhetnek a szolgáltatásban, mint a Stardew Valley vagy a Marvel Pinball, de az Apple Arcade-el ellentétben a Play Pass nem kizárólag játékokat tartalmaz majd, hanem különböző célt szolgáló alkalmazások egész garmadáját sorakoztatja fel. A kiszivárgott képeken az látható, hogy a logikai játékoktól a fitness appig minden megtalálható lesz; több száz prémium applikációt vehetünk vele igénybe, természetesen reklámok, letöltési díj vagy alkalmazáson belüli vásárlás nélkül, mindössze 5 dollárért - persze ez az ár jó eséllyel még nem a végleges.

A Google képviselői megerősítették, hogy a Play Pass tesztelési fázisban van, ezen felül azonban semmilyen bővebb infóval nem szolgáltak a szolgáltatásról. Ti kipróbálnátok egy hasonló előfizetést mobilon?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)