Hirdetés

Grand Theft Auto: Chinatown Wars - iPhone/iPod Touch teszt

|

Sony PSP+Nintendo DS= Apple iPhone?

Hirdetés

Ebben az esetben talán. Elsőként a Nintendo DS tulajdonosok kóstolhattak bele a régi GTA-kat idéző játékba, majd a Rockstar Sony PlayStation Portable rendszerre is átportolta a Chinatown Warst. Miután ez a kettő megvolt, összegyúrták őket, és megszületett az iPhone verzó, mely egy kicsit ebből, egy kicsit meg abból merít. (A Nintendo DS változatról szóló cikkünket ITT találjátok)

Volt egyszer egy kínai negyed

A történet természetesen nem változott a portolás során. Huang Lee-t alakítjuk, egy kínai gengsztercsalád sarját, kinek apját meggyilkolták, ezért Liberty City-be kell utaznia egy fontos ereklye társaságában. Nem akar belefolyni a hatalmi harcokba, ám kénytelen, hiszen szeretné kideríteni, ki felelős apja haláláért. A játék nem túl fényesen kezdődik számára: első feladatunk, hogy kitörjük az autó hátsó szélvédőjét, amiben a tenger fenekére szerettek volna küldeni minket. Ahogy említettem, a Grand Theft Auto: Chinatown Wars iPhone kiadása a PSP és a DS változatok gyermeke: míg előbbitől a grafikáját, utóbbitól az érintőképernyő kihasználását örökölte. A mini-játékok nélkül talán nem is lenne annyira élvezetes a játék, hiszen sajnos rengeteg negatívummal is bír.

Elsőként megemlíteném a nézetet: sajnálatos módon a táblák, magasvasutak szokás szerint kitakarják a képernyőt, és nagyobb sebességnél ez bőven okozhat gondokat, hiszen előbb még nem láttunk autót, aztán meg pont ott terem előttünk egy. Másik fontos negatívum az irányítás: a gombok túl kicsik. Ha gyalogolunk, bal oldalon van egy megfelelő méretű virtuális kar, jobb oldalon pedig az ugrásért, rúgásért, és ütésért/lövésért felelős gomb, melyek sajnos túl közel kerültek egymáshoz. Kell idő, míg az ember megszokja, hogy hova is kell nyúlni, ez pedig egy hevesebb tűzharc közepette nem egyszerű. Vezetésnél a bal oldali kart két gomb váltja fel, melyeken csúsztathatjuk ujjunkat nyugodtan. A járművek talán kicsit túl érzékenyen reagálnak, de ezt is meg lehet szokni.

A hosszú főszál mellett a PSP verzióban található mellékküldetéseket is átemelték. Az Apple kézikonzoljának köszönhetően nem olyan idegesítő az a probléma, hogy polifonikus dallamokat kell hallgatnunk a különböző rádióállomásokból, hiszen saját zenénk is szólhat a háttérben. Amit még érdemes szóba hozni, az a GPS rendszer: a térképen az ujjunkkal bökhetünk rá a kívánt célállomásra, de az alsó menüből kiválasztva elérhetjük a küldetésadókat, a házainkat, vagy megnézhetjük, melyik Pay 'n' Spray esik hozzánk legközelebb, s ki is jelölhetjük útirányként. Gyakran látogatott, vagy látogatandó helyeink koordinátáit betehetjük a kedvencek közé. Minden hibája ellenére a GTA: Chinatown Wars iPhone verziója legalább játékidőben méltó a széria többi részéhez, ráadásul az ára is jóval barátságosabb, mint a PSP vagy DS változatoké.

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)