Hirdetés

GT Racing: Motor Academy - iPhone/iPod Touch teszt

|

Francba az árkád autóversenyekkel, itt egy igazi szimulátor!

Hirdetés

Az autóversenyes játékokat többnyire két nagy csoportba sorolhatjuk: vannak az úgynevezett árkád játékok, melyek sokkal könnyebb hangvételűek, a valóságtól nem félnek elrugaszkodni, maga a játékmenet is inkább az élvezetre, mint a valósághűségre megy rá. A másik nagy csoportba tesszük a szimulátorokat, melyek inkább a vezetési élményt hivatottak visszaadni, valósághű pályákon valós, akár licenszelt autókkal. A GT Racing: Motor Academy az utóbbi csoportot erősíti, sőt, kiemelkedik belőle.

Vezess óvatosan!

A karrier mód nagyon összetett, ahhoz, hogy a különböző szinteken versenyezni tudjunk, először jogosítványt kell szereznünk minden egyes szintre. Nem muszáj egyszerre mindet megcsinálni, lehet úgy is, hogy először megszerezzük a C jogosítványt, ezzel megkapjuk a lehetőséget, hogy vegyünk egy C besorolású autót, és induljunk a C besorolású autóknak indított versenyen, aztán ha ezekkel végeztünk, jöhet a következő szint. Összesen négy szint van, és a játékban található nagyjából 100 autó eszerint van beosztva. Nyilván ahogy a szintek emelkednek, az autók teljesítménye is érezhetően változik. Az autókereskedésben 25 gyártó gépjárművei közül válogathatunk. Ezek között vannak olyanok, akik kizárólag S, azaz a legjobb kategóriás autót árulnak, ilyen például érthető módon a Bugatti, vagy a Super Seven, ezen autókért erősen meg kell izzadnunk. Az autókat vásárlás után az After Marketben tuningolhatjuk, ahol összesen hét szempont szerint fejleszthetünk, 3 fokozatban. Ezek nem csak belső, hanem külső fejlesztések is, melyek az autó teljesítménye mellett a külsejét is megváltoztatják. Lévén a játék az igazi versenyekre fókuszál, az autóknak csupán a festését változtathatjuk, azokat is csak a gyári színek szerint, matricákat és hasonlókat nem tehetünk rájuk (bár ez nem akkora probléma, hogy emiatt sokan elfordulnának tőle). A beállítások egyébként annyira részletesek, hogy az autó súlypontjának helyét is kiválaszthatjuk, illetve a fék erősségét is állíthatjuk elől, és hátul külön.

A karrier módban négyféle bajnokságot találunk: van a vegyes bajnokság, melyben mindenféle autó mindenféle más autók ellen versenyezhet, van a konstruktőri harc, ahol egy adott típusú jármű ugyanolyan ellenfelekkel néz szembe, van a meghívásos verseny, melyben egy autógyártó cég felkér minket, hogy nyerjünk versenyt az ő autójukkal, és van a speciális meghívásos, ahol kizárólag S kategóriás autókkal lehet indulni. Van egy Arcade mód is, amelyben mi választjuk meg a verseny típusát, valamint az autót is. Az autókat előbb fel kell oldani karrier módban, de külön nem kell őket megvenni. Versenytípusok között van normális körverseny, saját „szellemünk" ellen folyó küzdelem, olyan verseny, melyben aki elhagyja a pályát, azonnal kiesik, és van egy másik fajta kiesős, ahol minden kör utolsó helyezettje hagyja el a futamot. A Gameloft Live! segítségével akár az interneten keresztül is összemérhetjük 5 másik játékossal a tudásunkat, de ugyanezt LAN-ban, vagy Bluetoothon keresztül is megcselekedhetjük.

A játék irányítása számtalanféleképpen állítható: kanyarodáshoz használhatjuk a mozgásérzékelőt, képernyőn elhelyezkedő gombokat, vagy egy, a képernyő alján található kormányt. Gáz adása lehet automatikus, vagy választhatjuk a képernyőn megjelenő gombot kétféle elrendezésben, esetleg csúszkával szabályozgatjuk, vagy a képernyő döntögetésével. A fékezés szintén hasonlóképpen működik, váltani pedig vagy automatikusan, vagy a képernyő előre, illetve hátra döntésével, esetleg gombokkal lehet. Minden esetben, ahol a mozgásérzékelőt kívánjuk igénybe venni, mi állíthatjuk be az érzékenységét. A beállításokban állíthatjuk a segítség szintjét (vezetővonal, féksegítség, ESP, satöbbi), a kameranézetet (belső nézet, motorháztető, három fokozatban állítható hátsó nézet), illetve a mértékegységeket (km/h vagy mph, kW/Nm vagy hp/lb-ft, illetve kg vagy lbs). A grafika is szinte tökéletes, ám törésmodell nincs. A versenyek végeztével a visszajátszás általunk választott 3 percét közvetlenül tölthetjük fel YouTube-ra. Mindent összevetve a GT Racing: Motor Academy az iPhone egyik legjobb autóverseny-játéka, sőt, az egyik legjobb játék. Minden szimulátor kedvelőnek kötelező kipróbálnia!

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)