Hirdetés

Ha nem vettél 10 ezer forintos bérletet, akkor légyszi, ne pokémonozzál már - mondta a Niantic

|

A Pokémon GO fejlesztői hatalmas eseményt hoztak össze egy Las Vegas-i parkban, ami sajnos túl sikeres lett.

Hirdetés

A Sunset Park volt a helyszíne a február 18-19-én megtartott Pokémon GO Tour: Hoenn bulinak, ami kifejezetten a Hoenn régió szörnyecskéire, és a velük kapcsolatos játékelemekre koncentrált. A mesterek persze tömegével gyűltek össze, hogy begyűjtsék a Ruby és Sapphire pokémonokat, melynek következtében sikeresen leolvasztották az internetet.

A Hoenn esemény extráit csak azok élvezhették, akik vagy befizettek 30 dollárt a Las Vegas-i bérletre, vagy már korábban kifizettek 25-öt az azt megelőző a New York-i bulira. Ugyanakkor mivel a Sunset Parkról beszélünk (ami egy teljesen nyílt helyszín), természetesen nem csak fizető résztvevők voltak a helyszínen.

Hirdetés

A Niantic elmondása szerint közel 17 000 "extra vendég" volt jelen, és a fejlesztők elmondása szerint ők okozták az internet eléréssel kapcsolatos hibákat. Ezek egyébként annyira súlyosak voltak, hogy a résztvevők nem tudtak harcolni, kiestek raidekből, vagy sok esetben be se tudtak jelentkezni a Pokémon GO alkalmazásába. Az első nap a Niantic a következő üzenettel próbálta elsimítani a problémát:

"Szeretnénk megkérni azokat az edzőket, akik nem fizettek a Pokémon GO Tour: Hoenn bérletért, hogy maradjanak távol holnap a helyszíntől, és ezzel segítsék elő a bérlet tulajdonosainak simább élményét."

Nyilván ez nem így történt, és a Hoenn esemény maradéka is katasztrófa volt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A fejlesztők kérelme egyébként így is, úgy is feleslegesnek érződött, mivel a korábbi hasonló bulik is hasonló nehézségekkel küzdöttek. A Nianticnak fel kell kötnie a gatyáját a jövőben, mert bár a Pokémon GO fénykora már régen elmúlt, ez nem jelenti azt, hogy ne lennének ezrek minden, a játékkal kapcsolatos rendezvényen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)