Hirdetés

Harry Potter: Wizards Unite - megjöttek az első képek és játékmenet részletek

|

A fejlesztők néhány screenshot kíséretében részletezték, hogy hogyan néz majd ki a varázskaland, és már az előregisztrációt is megnyitották.

Hirdetés

A Warner Bros. és a Niantic végre nem csak szépen kivasalt teaserekkel hergelnek bennünket, hanem valódi információkat is szolgáltattak. A játék alapsztorija szerint mi egy titoktartási akciócsoport tagjai leszünk, akiknek a Calamity nevű esemény következményeivel kell szembenézniük.

Hirdetés

A Calamity szétszórt a világunkban rengeteg ősi relikviát, legendás állatot, személyt, de a múlt egyes darabkáit is (ezekre Foundable-ként hivatkozik a játék). Ezeket kell majd felkutatnunk és visszaküldenünk oda, ahonnan jöttek. Ez úgy működik majd, hogy a telefonunkon egyszer csak megjelenik egy értesítés, miszerint a környéken valamilyen Foudable nyomai érzékelhetőek. Ekkor felkutathatjuk az adott cuccot, le kell bontanunk az azt körülvevő varázslatot, és dobhatjuk is vissza azt a helyére. Például a dementorral küzdő Harryt visszairányíthatjuk a quidditch pályára.

Ahhoz, hogy elkezdhessük a kutatást csinálnunk kell majd egy avatárt. Ez is teljes AR-ban működik majd, tehát selfie módban, saját magunkat rakjuk be a játékba, persze varázslatos kiegészítőkkel feltuningolva (süveg, sál, Luna Lovegood szemüveg, tudjátok, a szokásos extrák). Ezután megadjuk a kedvenc házunkat és a pálcánk típusát (mag, fa típus, hosszúság, rugalmasság) majd el is készül a Mágiaügyi Minisztériumi azonosítónk. Ezzel már munkához láthatunk.

Az avatárunk elkészülte után választanunk kell majd egyet a három a lehetséges specializációból: Auror, Magizoologist vagy Professzor. Mindhárom saját képességfát és extra képességeket kap majd. A kasztokra bontott játékmenet lényege egyébként az lesz, hogy haverokkal menjünk majd akciózni és így mindenki a saját extráival segíthesse ki a bandát.

Ha készen állunk mindennel, akkor a játék gyönyörű, Harry Potter témájú környezetet vetít majd körénk különböző épületekkel. Lesznek erődök, ahol különleges, raid stílusú harcokban vehetünk majd részt. Lesznek üvegházak, ahol varázsitalokhoz szedhetünk össze hozzávalókat. Lesznek fogadók, ahol a kalandozások közben kiürült mágikus erőnket feltölthetjük.

A világ és az abban rád váró kalandok változni fognak környezetünktől, az időjárástól, a napszaktól de még a hold állásától függően is. Ezek például mind befolyásolni fogják, hogy milyen növényeket találhatunk egyes bájitalok elkészítéséhez. Ha például az utcán sétálva lerohan téged egy csapat tündérmanó, akkor nem lesz baj, ha lesz egy gyógyital a farzsebben.

Odakint egyébként nem csak Foundable-ök, de zsupszkulcsok is várnak majd, amikkel különböző AR-ban felfedezhető, varázsvilágbeli helyszínekre mehetünk. Első körben például meglátogathatjuk Ollivander pálcaboltját egy gyanúsan elhelyezett csizma aktiválása után.

A játék még nem jelent meg, de előregisztrálni már lehet a Google Playen (iOS-en nincs ilyen lehetőség). Remélhetőleg nem várnak sokat a megjelenéssel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)