Hirdetés

Hearthstone: Heroes of Warcraft - első látásra

|

Rátettük mi is a kezünket a Hearthstone: Heroes of Warcraft bétájára, ami a kisebb hiányosságai ellenére is erősen addiktív.

Hirdetés

A Blizzard játékainál nem kell csodálkozni, ha azok egyike (vagy mindegyike) megragadja és el nem ereszti az egyszeri játékost. A Hearthstone: Heroes of Warcraft amerikai tesztidőszak indulásakor mi is meghívást kaptunk a zárt bétára.

Az első dolog, ami a játék indításakor érezhető, az a megszokott Blizzard minőség: egy bétához képest elképesztően kidolgozott a felhasználói felület, minden kézre áll, a zene kellemes, a csatatéren pedig az se baj, ha a tereptárgyakra kattintgatunk, mert még azok is reagálnak ránk.

A tutorial több meccsből áll, ami szintén annyira jól sikeredett, hogy még nyelvtudás sem igazán kell az alapok elsajátításához. A lapok részletgazdagok, előhívásuknál és haláluknál mindegyik meg is szólal, ami néha kellemes emlékeket idéz (pl. a Raid Leader lap egy "Handle it!" kiáltással lép a csatatérre).

Játszhatunk gyakorló módban tét nélkül, a rangsorolt meccsek során viszont győzelmeink után medálokat és aranyat is kapunk. Az aranyat Expert kártyacsomagok vásárlására költhetjük, egy csomag tartalma 5 véletlenszerű lap, melyek közül legalább az egyik ritka.

Gépi ellenfelek ellen is tolhatjuk sőt, a játék elején ez legyen az első dolgunk, hogy végigverjük mindet, mivel legyőzésük után megkapjuk az adott kaszt alappakliját, amit utána további szabad játékkal elkezdhetünk fejleszteni.

A paklikészítőt egy kicsit nehéz megszokni laikusként, de még itt is segít nekünk a program, ha nagyon nem tudjuk, milyen lenne egy optimális pakli, illetve manaigény szerinti összesítést is megtekinthetünk. A szűrők gombjai logikusan vannak elhelyezve, pár könnyítés azért még érkezhet bele. Szerzett lapjainkat disenchantolhatjuk, amiből Arcane Dust-ot kapunk, majd ezt felhasználva hozhatunk létre lapokat. Bármilyen lapot készíthetünk megfelelő mennyiségű Arcane Dustból, sőt, még aranyozott lapokká is alakíthatjuk őket, amitől animálttá is válnak, bár ez a fajta tuning már csak a külsőségekre van hatással.

A lapok képességeket is aktiválhatnak, amelyek különböző eseményekhez vannak kötve, pl. előhíváskor (Battlecry), halálukkor (Deathrattle) vagy akár passzívan is (pl. +Spirit). A mágikus lapokon felül vannak csapda lapok is, amik egy bizonyos esemény bekövetkeztekor lépnek érvénybe (a következő lap, ami a hősünkre támad, elpusztul). Ezeken felül még tengernyi változatos lappal találkozhatunk a játékban, amiket órákon át lehetne sorolni, úgyhogy inkább essen pár szó az Arénáról is.

Az Aréna (korábban Forge) a játék jelenlegi legérdekesebb módja: itt nem saját paklival kezdünk, hanem egy teljesen újat kell megalkotnunk. Először három hősből kell választanunk egyet, majd 30 alkalommal jelenik meg nekünk három véletlenszerű lap, amiből egyet a paklinkba kell raknunk. Ezzel a paklival 3 vereségig játszhatunk és minél többször nyerünk ez alatt, annál nagyobb lesz a jutalom.

Mindent összevetve nagyon jó móka a Hearthstone: Heroes of Warcraft, ha titeket is érdekel, nézzetek csak körül a neten élő stream adások és videók után, mert akad már belőlük bőven.

A Hearthstone: Heroes of Warcraft zárt bétája jelenleg amerikai szervereken folyik, az európai indulás időpontja még ismeretlen, viszont amennyiben ez bekövetkezik, már biztosan nagyobb esélye lesz európai játékosoknak is bejutni a bétába.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)