Hirdetés

Hearthstone - a Blizzard szerint akár húsz évig is támogathatják

|

Jelenleg a The Grand Tournament tartja lázban a Hearthstone rajongóit, viszont a Blizzard sokkal hosszabb távra tervez a játékkal, mint a következő kiegészítő megjelenése. Természetesen azt is tudják, hogy ehhez nem lesz elég folyamatosan tolni az új lapokat.

Hirdetés

A World of Warcrafttal nemrég bebizonyította a Blizzard, hogy ha létezik stúdió, amelyik egy évtizedig életben tud tartani (ráadásul folyamatos sikerek mellett) egy játékot, akkor ők azok, de mint kiderült, a Hearthstone-nal sem csupán rövidtávú terveik vannak. "Azt szeretnénk, ha a Hearthstone tíz-húsz évig velünk maradna" - nyilatkozta elég optimistán Hamilton Chu, a játék vezető producere.

Ez persze egy olyan problémával is jár, amit a régóta futó kártyajátékok, mint például a Magic: The Gathering készítői már jól ismernek: "Ahogy újabb és újabb kártyákat adunk a játékhoz, egyre nehezebb lesz becsatlakoznia az új játékosoknak" - látta be Chu is, viszont a problémára egyelőre nem találtak kézenfekvő megoldást (az persze felmerült, hogy az idő múlásával kivegyenek régi kártyákat, de nem biztosak benne, hogy ezt meg szeretnék lépni). Persze mindez édes teher a cég számára, hiszen a játék rendkívül népszerű, és rengeteg pénzt is hoz, a játékosbázis, ami az év folyamán a 30 milliós létszámot is elérte, egy beszámoló szerint nagyjából havi húszmillió dollárt költ a játékra.

A Hearthstone kacspán manapság érthető módon a legizgalmasabb dolog a The Grand Tournament címet viselő kiegészítő közelgő megjelenése, viszont a producer elmondása szerint gondolkodnak a kártyajáték konzolos kiadásán is, amit valószínűleg hasonló lelkesedéssel fogadnának a rajongók, mint a tabletes és mobilos portokat. "Sokat hallunk erről. (...) Ami azt illeti, mi is játszunk konzolon. Így természetes, hogy szeretnénk a játékot minél több játékoshoz eljuttatni, és lehetővé tenni, hogy úgy játsszanak, ahogy szeretnének. Szeretnétek a kanapéről, egy nagy TV előtt játszani, és én ezt abszolút megértem" - mondta Chu, de egy esetleges újabb portra még valószínűleg sokat kell várnunk, hogy elérje a szokásos Blizz-minőséget.

"Szóval, ez elég sok munkával jár. Hogy elérjük, hogy a Hearthstone olyan jó legyen telefonokon, mint PC-n és tableteken, eltartott egy darabig. Szóval, nekünk pont olyan fontos lenne, hogy konzolon is eltaláljuk az élményt, mint minden más platformon. Tehát, ha átportoljuk, mindenképpen rászánjuk az időt, hogy jól sikerüljön" - zárta Chu.

Szerintetek is sikeres lehet a Hearthstone olyan hosszú ideig, ahogy azt a Blizzard szeretné?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)