Hirdetés

Hearthstone - így magyarázza a Blizzard az új Warsong Commandert (videó)

|

Sokak nem igazán értették a Blizzard legutóbbi balansz-döntését, amivel rengeteget elvettek a Hearthstone egyik legelterjedtebb paklijának erejéből. Most megpróbálták megmagyarázni, hogyan is alakult ki ez a nerf.

Hirdetés

A Hearthstone közösségét az utóbbi napokban a Patron Warrior hatástalanítására kitalált nerf foglalkoztatja. Egy elég gyakran kifejezett vélemény szerint a Blizzard talán okosabban is nyúlhatott volna a kérdéshez, mint hogy gyakorlatilag használhatatlanná teszik a Warsong Commandert, de a Hearthstone egyik vezető dizájnere megmagyarázza, mi is állt a döntésük mögött.

Ben Brode videójában elmondja, úgy gondolják, hogy a túlságosan erős Charge-dzsal rendelkező minionok, amik potenciálisan meg is tudják ölni a játékost egy kör alatt, az egyik legkevésbé szórakoztató játékmódot jelentik a Hearthstone-ban. Ezekre nem igazán, vagy csak nagyon nehezen lehet előre felkészülni, ráadásul a Patron-warrior azért is büntette az ellenfeleket, ha túl sok miniont játszottak ki (hasonlóan a korábban nerfelt Unleash the Hounds-Starving buzzard kombóhoz). Ezért is pécézték ki a Warsong Commandert, hogy hatástalanítsák ezt a problémát, bár Brode elmondása szerint korábban is hibáztak, amikor a támadási követelményt vezették be ahelyett, hogy elvették volna tőle a képességet, hogy más minionoknak megadja a charge skillt.

A Warsong Commander nerfelése a jövőbeli kártyák tekintetében is sok lehetőséget nyit majd meg, (miatta kellett elhalasztaniuk például a Naxxramas-ra tervezett Dreadsteed kiadását, és atdolgozniuk a lapot). Brode ezután rátért, hogy milyen elvek mentén alakították ki a Warsong új tulajdonságát. Egyrészt, mivel ez a lap a Hearthstone kiegészítői előtti, alap szettjének része, sokkal egyszerűbbé szerették volna tenni, másfelől meg arkarták tartani a kártya identitását, azaz, hogy a charge mechanizmushoz kapcsolódik. Végül pedig olyan tulajdonságot akartak adni a lapnak, ami alapján egy kezdő játékos is könnyen ötletet kaphat egy pakli összeállításához. Így Brode elmondása szerint több mint 30 különböző variációt találtak ki az új Warsong Commanderre, és ezek után esett a választás a mostani verzióra.

A Hearthstone dizájnere arra is kitért, hogy megértik azoknak a csalódottságát is, akiknek fáj egy ilyen kombó elvesztése, de ettől függetlenül olykor szükség van ilyen lépésekre is. Végül azzal zárta, hogy a jövőben igyekszenek tenni azért, hogy az Arena módban egy fokkal használhatóbb legyen a Warrior karakterosztály, aminek szintén gondot okoz a Warsong Commander kiesése.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)