Hirdetés

Idén visszatérhet a Fortnite az Apple-készülékekre

|

Egyelőre csak tippelhetünk, hogyan, de az Epic Games vezére szentül hiszi, hogy így lesz.

Hirdetés

Rejtélyes tweettel zárta az évet Tim Sweeney, az Epic Games CEO-ja: annyit írt, "jövőre iOS-en!". Abból, hogy "jövőre", azóta "idén" lett, és már azt is tudjuk, miről van szó, a vezérigazgató ugyanis egy Fortnite-képernyőképet posztolt is posztolt.

Azaz: 

Biztos benne, hogy a Fortnite visszatér az Apple-készülékekre.

Ennél többet nem mondott és nem is mutatott, így nem tudjuk, van-e fejlemény a jelenleg is zajló jogi csatározások terén, amelyek akkor kezdődtek, amikor az Apple kitiltotta alkalmazásboltjából a multiplayer lövöldét, mert az saját fizetési rendszert merészelt használni, ez pedig azon a platformon tilos.

Hirdetés

Azt tudjuk, hogy egyik cég sem enged, Sweeney korábban azt mondta, a legfelsőbb bíróságig is elmennek az igazukért, és az Apple előbb-utóbb enged majd. Az tehát szinte kizárt, hogy hirtelen kibékülnének és megoldást találnának. Sokkal inkább arról lehet szó, hogy az uniós törvények szerint az iOS-t használó készülékeknek meg kell nyitniuk az utat a külső appboltok és a felhasználó által szabadon telepíthető szoftverek előtt, így alighanem az Epic Games is visszatérhet, ha például saját piacteret fejleszt. 

Az egyébként még nem világos, hogy mindez csak Európában lesz-e érvényes, vagy a kontinensen kívül is enyhít az Apple a szigorú szabályokon. Ha az előbbi, akkor a gamerek csak egy kis része élvezheti majd a visszatérő mobil Fortnite-ot.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)