Hirdetés

Így tért vissza teljesen ingyenes formában a Fortnite iOS-re

|

Az Apple tiltása ellenére ismét bárki játszhat iPhone-okon és iPadeken is a Fortnite-tal, ráadásul teljesen ingyen.

Hirdetés

Már közel két éve, 2020 augusztusa óta tart a konfliktus az Epic Games és az Apple között, aminek következtében az iPhone-ok gyártója kitiltotta a hihetetlen népszerűségnek örvendő lövöldét az App Store-ból.

Ennek következtében sokáig teljesen elérhetetlen volt a battle royale műfaj kiemelkedő játéka mobilos játékosok komoly tömegének, amíg idén januárban a felhőalapú streamelésnek köszönhetően ismét játszhatóvá vált a platformon. A GeForce Now szolgáltatásán belül viszont akkor csak egy várólistás bétateszt indult el, ezzel szemben az Xbox nemrég bejelentett megoldásával bárki felülhet a Battle Busra.

Hirdetés

A Microsoft játékos divíziója egy izgalmas együttműködést jelentett be az Epic Gamesszel, aminek a keretein belül az Xbox Cloud Gaming felhőszolgáltatásban is elérhetővé vált a Fortnite. A két cég kooperációja viszont azért kifejezetten előnyös a játékosok számára, mert míg alapvetően a többi cím streameléséhez szükséges egy aktív Xbox Game Pass előfizetés, addig az ingyenesen játszható Fortnite esetében nem várja ezt el a szolgáltató.

Így bárki játszhat, akinek van egy Microsoft-fiókja és egy kompatibilis eszköze, ami az Xbox Cloud Gaming böngészős változata esetén egy windowsos PC, illetve sokféle androidos, vagy az Apple operációs rendszerét használó okostelefon és tablet is lehet.

Az iPhone-ok és iPadek kapcsán kiemelte az Xbox csapata - ez egyébként ugyanúgy igaz egy androidos eszközre is -, hogy a hagyományos kontrollerek mellett az érintőképernyős irányítást is támogatja a játékokat a felhőből streamelő platform.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Érdekes lenne megismerni, milyen üzleti háttere lehetett a partneti kapcsolatnak, hiszen az Xbox könnyen kérhetne pénz az Epictől azért cserébe, hogy a Fortnite játékosai ingyen használják a Microsoft infrastruktúráját.

Másfelől viszont az Xbox Cloud Gaming is sok új felhasználót érhet el az együttműködésnek köszönhetően, ami akár meghozhatja a gamerek kedvét ahhoz is, hogy a Game Passre előfizetve más játékokat is streamelni kezdjenek, tehát a Microsoft is profitál a kooperációból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)