Hirdetés

Végre iOS-es készülékeken is lehet PS4-es játékokat játszani

|

Az iPhone-ra és iPadre is elérhető Remote Play alkalmazással streamelhetjük a játékokat a konzolról.

Hirdetés

A Remote Play funkciót először az Xperia Z3-as sorozatú okostelefonjain tette elérhetővé a Sony még 2014-ben, később azonban PC-re és Mac-re is megérkezett, illetve PS Vitával is használhatjuk.

Hirdetés

Lényege, hogy akkor is tudunk játszani konzolon, ha éppen nem ülünk előtte. Az alkalmazással láthatjuk a PS4 képét (ajánlott kábelt használni a konzol netre csatlakoztatásához, Wi-Fi-vel nem annyira megbízható), illetve az érintőképernyőn a gombokat. Sajnos DualShock 4-et az iOS nem támogat, csak MFi-s kontrollereket.

Eddig csak úgy tudtuk iOS-ről irányítani a PS4-ünket, ha külsős fejlesztők alkalmazásait használtuk, amiknek renedesen megkérték az árát. Most azonban végre a Sony megszánta az iPhone felhasználókat és a 6.50-es firmware frissítéssel elérhetővé tette a Remote Play funkciót nekik is. Ahhoz, hogy használni tudjuk, 12.1-es vagy későbbi iOS-szel, illetve értelemszerűen ezt támogató iPhone-nal, iPaddel vagy iPod touchcsal kell rendelkezzünk.

Nektek hiányzott már ez a funkció?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)