Hirdetés

Jön a vezeték nélküli áram?

|

A kábelhalmok teljes kiiktatásával oldaná meg az Intel a mobileszközökkel felmerülő egyre nagyobb problémákat.

Hirdetés

Nemrégiben egy sajtótájékoztató keretein belül ismertette az Intel WREL (Wireless Resonant Energy Link) elnevezésű fejlesztését, mely szerintük forradalmi áttörést hozhatna a hordozható készülékek töltésének terén.

A processzorgyártó céloldalán megtalálható minden információ, s nem utolsósorban egy mozgókép is, melyben az Intel Labs egyik mérnöke mutatja be a találmányt, melynek lényege szerint mágneses mezők szolgáltatják az áramot, felhasználva a rezonanciát, mint továbbító mechanizmust.

Ez lehetővé teszi a teljes kábelmentességet, ezáltal eddig sosem látott szintekre helyezve a mobileszközök töltésének kényelmét - jelentősen megkönnyítve tulajdonosaik hétköznapjait, akik bizony sokat panaszkodtak, panaszkodnak a folyamatos utántöltögetések, és a rövid üzemidők miatt.

Kérdés viszont, hogy mikorra várható a megjelenés, hiszen a technológia még – mondhatjuk – gyerekcipőben jár egyelőre. Az Intel kellőképp szűkszavú ezt illetően, s a felmerülő költségvonzatokról sem esett még szó mindezidáig.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)