Hirdetés

Két mobilos játékát is leállítja a Square Enix

|

A projektek sajnos nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Hirdetés

Számos mobilos próbálkozást indított útnak a Square Enix az elmúlt évek során, amik közül a legtöbbel sajnos nem sikerült különösebben maradandót alkotnia. Éppen ezért elkerülhetetlen volt, hogy idővel megkezdődjön a szelektálás, melynek előjeleként ott volt már a Final Fantasy VII: The First Soldier esete is, ami alatt még idén év elején lőtték le a szervereket.

Most azonban nagyon úgy néz ki, hogy rövidesen a vállalat két további mobilos játéka is hasonló sorsra jut majd.

Az egyik az Engage Kill, amely egy összetetteb multimédiás projekt keretein belül látott napvilágot. A bejelentés lényegében most a semmiből érkezett, 2024. március 21-én, kevesebb mint egy évvel a megjelenése után, hivatalosan is leállítják a játék szervereit. A mikrotranzakciókkal és lootboxokkal tarkított, körökre osztott RPG saját valutájának a forgalmazását is lekapcsolták időközben, ezzel együtt pedig elnézést kértek a hirtelen döntésért.

Az Engage Kill mellett a Square Enix bejelentette, hogy egy másik játéka, az azonos című animén alapuló, Fullmetal Alchemist mobilos változata is a végét járja, melynek pályafutása így egészen pontosan 2024. március 29-én ér majd véget.

Hirdetés

Bár a játék egyelőre még csak Japánban volt elérhető (csakúgy mint az Engage Kill), a leállásból most egyenesen következik, hogy a globális megjelenésére már nem kerülhet sor a jövőben. A vállalat hozzátette, hogy egyszerűen nem képes fenntartani az ezt támogató csapatot, de elfogadta azt is, hogy a kezdeti pozitív kritikák ellenére a rajongók nem voltak különösebben elégedettek a játékélménnyel.

Bár több rajongó is meglepődött a hírek hallatán, azért sokan hasonló lefolyást jósoltak ezeknek a projekteknek. A Square Enix azonban ennek ellenére sem tervez lassítani. Jelen pillanatban is több Final Fantasyre építkező mobilos játék van készülőben, amik ugyanakkor már korábban sem tudtak olyan méretű rajongótáborra szert tenni, mint a fővonalas játékok, így nem valószínű, hogy a közeljövőben komolyabb áttörésre számíthatunk a mobilos fronton.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)