Hirdetés

Már az Xboxon is elérhető a Remote Play

|

Az Android operációs rendszereken már elérhető az alkalmazás, mellyel távolról is irányíthatjuk Xbox konzolunkat, sőt még streamelni is lehet játékainkat. És ez nem az xCloud.

Hirdetés

A tévére köthető és a kézikonzolok közötti határt hivatottak elmosni a gyártók azon próbálkozásai, melyeknek köszönhetően a gépünkön található játékainkat könnyen streamelhetjük telefonunkra, így kis képernyőn is pörgethetjük kedvenc címeinket. Most az Xbox új mobilos alkalmazása kínál ilyen remote play funkciót, melynek hála akkor is haladhatunk játékainkkal, ha éppen nem ülhetünk a tévé elé. 

A nemes egyszerűséggel Xbox beta névre hallgató alkalmazást már letölthetik azok, akik a androidos mobilokkal rendelkeznek. Ennek köszönhetően a távolból is elérhetjük Xbox One, Series X és Series S konzoljainkat. Az app funkcióinak hála képesek lehetünk csevegni az xboxos ismerőseinkkel, elindíthatunk telepítéseket, vagy éppen letörölhetünk címeket a konzolról.

Hirdetés

Ennél még izgalmasabb, hogy a gépre telepített játékokat streamelhetjük a telefonunkra, magyarul egy kontrollert csatlakoztatva, bármelyik címünket nyomhatjuk kis képernyőn is. A fejlesztők kiemelték, hogy az Xbox beta nem csak az Xbox One kontrollereket, de a hamarosan debütáló új irányítókat is támogatja majd. A remote play oldalán a gyártó azt írja, hogy a szolgáltatás mobilnetről is működik, így a telefonunknak nem kell ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakoznia, mint a konzolnak, ezzel pedig sokkal könnyebbé teheti a távoli játékot.

A remote play persze nem helyettesíti az xCloudot, mely az Xbox Game Pass Ultimate-hez jár és a szolgáltatás bizonyos játékait pörgethetjük vele. Ahogy a neve is mutatja, az alkalmazás még béta fázisban van, tehát akadhatnak hibák benne, de ha szeretnétek kipróbálni, akkor ingyen letölthetitek a Google Play Store-on keresztül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)