Hirdetés

Már csak párat kell aludni, hogy pokémonokkal alhass

|

Megjelent az alvásfigyelő applikációkat újraértelmező játék első előzetese.

Hirdetés

A fiatalabb olvasóink már valószínűleg nem használták az úgynevezett alvásfigyelő applikációkat, amelyek az okostelefonok megjelenésekor váltak rendkívül népszerűvé. Ezeket az appokat úgy kellett használni, hogy a telefont magunk mellé helyeztük az ágyra, a készülék pedig az alvásunk során a mozgásunk alapján figyelte, hogy mennyi és milyen minőségű alvásban van részünk.

Ezeket a szoftvereket a fitnesz-karkötők és okosórák nagyjából feleslegessé tették, hiszen a csuklón viselhető eszközökkel kényelmesebb és kevésbé körülményes a pihenés. A módszer azonban most ismét divatba jöhet, mivel közeleg a 2019-ben bejelentett Pokémon Sleep érkezése - írja a The Verge.

Hirdetés

Az elsőre meghökkentőnek tűnő játék lényege egy új applikáció, amely akkor jutalmazza meg a játékost, ha elegendő minőségi alvásban van része. Ehhez azonban már nem a telefont kell az ágyra helyezni, hanem egy különálló, Pokémon GO+ Plus nevű kisméretű hardvereszközt. A Pokéballt mintázó apróságon egyetlen gomb van, amelyet lefekvéskor, majd ébredéskor kell megnyomni. A belsejében a telefonhoz hasonlóan gyorsulásmérő is található, amellyel az alvásunkat figyeli.

Pokémon Sleep a The Verge információi szerint idén nyáron érkezik, a hétfőn közzétett előzetes szerint pedig a Pokémon GO+ Plus eszközben egy saját Pikachu is lapul, aki képes altatódalokat énekelni elalvás előtt.

Az applikáció háromféle alvást tud megkülönböztetni, a könnyed ejtőzéstől az átlagos alváson át a kómaszerű mélyalvásig. Amíg a felhasználó alszik, olyan pokémonok gyűlnek köré, amelyek hozzá hasonlóan alszanak, de az ígéret szerint akár korábban ismeretlen ritkaságokkal is lehet majd így találkozni. Minél többet használja valaki az applikációt, annál többféle arcát ismerheti meg a szundizó kisjószágoknak.

A fejlesztők ígérete szerint az alvási információk később a Pokémon GO-ban juthatnak egyelőre nem ismert, de fontos szerephez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)