Hirdetés

Megszűnik a GameSpy

|

A szolgáltatás, ami oly sokszor segített megtalálni a megfelelő szervert, hamarosan nincs többé.

Hirdetés

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én anno a The All-Seeing Eye leállását is megkönnyeztem. Milyen szép is volt az, amikor a haverokkal vadásztuk a legjobb szervereket, néztük, hogy hova férünk még be, és hogy honnan nem fognak minket kivágni azért, mert magyarul írkálunk.

A GameSpy Technology 1997-ben indult, ekkor még csak Quake szervereket listázott, azóta viszont rengeteg mobilos, kézikonzolos, számítógépes és asztali konzolos játékba építették be a szerverkeresőt. A Glu Mobile 2012-ben vette meg az IGN-től, de 2014. május 31-én leállítják a szervereit. Ez például azért is probléma, mert sok játék, köztük az Activision, az Epic és a Bohemia Interactive címei a mai napig használják. E három kiadó mind közleményben tájékoztatta a játékosokat arról, hogy van-e okuk aggódni vagy sem. Az Activision állítása szerint semmi gond nem lesz, az Epic Games jövő héten lát neki a probléma orvoslásának, a Bohemia Interactive játékait viszont komolyan érinti a dolog. Az Arma: Resistance-tól az Arma 3-ig minden esetben gond lesz a matchmakinggel, a CD kulcs ellenőrzéssel és a NAT-tal, a Take On Helicopters, az Arma 2, az Arma 2: Free, az Arma és az Arma: Cold War Assault pedig korlátozott élményt kínál a szerverböngésző hiánya miatt. A szerverek maguk üzemelnek, IP alapján lehet majd csatlakozni, csak nehezebb lesz szervert találni.

További infók, nyilatkozatok később jönnek, kíváncsian várjuk, ki hogy oldja majd meg a problémát. Nektek van valami GameSpy-os emléketek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)