Hirdetés

Új előzetesen a Metroid: Samus Returns

|

A klasszkus Metroid sorozat új tagja szeptember 15-én érkezik Nintendo 3DS-re, most pedig egy videós kedvcsinálóval hergelik Samus rajongóit.

Hirdetés

Metroid: Samus Returns képében egy újragondolt klasszikus érkezik, ráadásul régi motorossal a tervezőasztalnál, nem csoda tehát, hogy rég voltunk ilyen izgatottak egy handheld cím miatt.

A Metroid: Samus Returns tulajdonképpen az 1991-ben, még Game Boyra megjelent Metroid II: Return of Samus erőteljesen ráncfelvarrott verziója, és hogy mennyire az eredetihez nyúltak vissza, mi sem bizonyítja jobban, mint a Metroid sztorik atyja, Yoshio Sakamoto, aki produkciós vezetőként itt is részt vett a játék elkészítésében. Ezt egyébként a Nintendo egy spanyol stúdió, a MercurySteam segítségével fejlesztette.

Oldalra scrollozós akciójátékot kapunk természetesen, de azért vannak benne trükkök dögivel. A gonosz, agyszívó medúzagombaűrlények, azaz leánykori nevükön Metroidok ellen küldött fejvadász, Samus Aran labirintusszerű földalatti járatokon vadászik a gonoszságokra, és ebben nem csak a futás-ugrás-lövés kombókra kell hagyatkoznia, hanem apró, de hatásos segítségeket is igénybe vehet.

Összegömbölyödhet egy apró labdává (lásd még morph ball név alatt), amivel nehezen megközelíthető helyeken is átroboghat, de használhatja a fagyasztó sugarat (ice beam), amivel akár a levegőben mozdulatlanná dermesztheti az ellenséget (amit ráadásul onnantól ugráncolást segítő tereptárgyként használhat, csodálatos alázás, nem?). A grapple beam egyfajta elektromos Tarzan-lián, a space jump pedig a megannyi játékból ismerős ugrás közbeni újra ugrás.

A főhős páncélzata is képes érdekes trükkökre, például a környezet letapogatásával kerülőutakat találhatunk a térképen, de akár az egész páncélt zöldes energiamezőbe boríthatjuk, hogy védjük magunkat az ellenséggel szemben, vagy egyszerűen csak átgázoljunk rajtuk, miközben azok boldog fröttyenéssel adják vissza lelküket a tervezőnek.

A játék szeptember 15-én érkezik, és a készlet erejéig egy gyűjtői változatot is be lehet zsákolni, amiben a játék fizikai változata mellett egy 25 tételes soundtrack CD és egy speciális borító is található. Nem rossz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)