Hirdetés

Mobil és közösségi játékok felé fordul az Atari

|

Ismét profilt vált a patinás kiadó, egyre kisebb a valószínűsége, hogy dobozos játékok kiadójaként lássuk viszont.

Hirdetés

2008 derekán mindössze egy hajszál választotta el az Atarit a csődtől. Úgy sikerült elkerülnie, hogy a warez-közösségek által nagy becsben tartott release-csapatok mintegy másfél-két hónapig hozzá se nyúltak az utolsó szalmaszálat jelentő Alone in the Dark-hoz, minek köszönhetően a másfél milliót is meghaladó eladásokat produkált az egyébként több sebből is vérző játék.



Miután lélegzetvételnyi időhöz jutott, a kiadó vezetése úgy döntött, ideje átstrukturálni a vállalatot oly módon, hogy az online játékokat állítják a cég fókuszába. Meg is vásárolták gyorsan a City of Heroes/Villains MMO-kkal elhíresült Cryptic Studios-t, A csapat össze is hozott két újabb MMO-t az Atari égisze alatt, de sem a Champions Online, sem a Star Trek Online nem bizonyult elég sikeresnek ahhoz, hogy a kiadó továbbra is ragaszkodjék szerzeményéhez. Egy évvel a legfrissebb Cryptic játék, a Neverwinter bejelentését követően már túl is adott rajta, mind a Neverwinter, mind a Cryptic Studios a Perfect World-höz került.

Az online kísérlet tehát nem vált be, ezért újabb átszervezés vár a vállalatra, mobil és közösségi játékokkal a figyelem központjában.
Ezt tükrözik már a menedzsmentben bekövetkezett személyi változások is. A king.com általános igazgatója, Owais Farooqui lesz a digitális kiadásért felelős részleg vezető alelnöke. Maria Pacheco a mobil részleg alelnöke lesz, korábban a Vivendinél és az Electronic Artsnál töltötte be ugyanezt a pozíciót. A pénzügyeket pedig Robert Mattes veszi át, aki a múltban nem kevés tapasztalatot szerzett mikrotranzakciós pénzügyi modellel működő vállalkozásokban.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)