Hirdetés

EA: A mobilos gaming jót tesz a konzoloknak

|

Ha elismerjük, ha nem, mobilos gaming létezik, sőt, a játékipar egyik fontos tényezőjévé vált az elmúlt években.

Hirdetés

Az Electronic Arts azok közé a kiadók közé tartozik, akik hamar felismerték az iOS-es, androidos és Windows Phone-os játékokban rejlő lehetőségeket. 

 A cég olyan népszerű franchise-ait költöztette mobilokra, mint a Dead Space, a Battlefield, a Need for Speed vagy a Burnout, de megvették például az iOS-en hatalmas sikereket elért Real Racing sorozat jogait is. Legutóbb az erősen megosztóra sikerült Dungeon Keepert adták ki, ami a mikrotranzakció mérgével volt átitatva. Mélyen.

Ugyanakkor a mobilos gaming nem tesz rosszat a konzoloknak, állítja a cég CFO-ja, Blake Jorgensen: „Új játékosokat vezet be a játékiparba, de nem hiszem, hogy eljön a nap, amikor felváltja a konzolos élményt.” - mondta el az úriember. Annak, hogy a mobil gaming soha nem ütheti ki a konzolokat szerinte elsősorban az az oka, hogy nem lehet például a Battlefield 4-hez hasonló élményt elérni mobilon. Az okostelefonokra és táblagépekre megjelent játékok többségének játékideje csak rövid, párperces menetekből áll, így nem vetekedhetnek azokkal a játékokkal, amikkel több órát el tudunk tölteni egyhuzamban.

Akárhogy is alakuljon a közeljövő, az EA azt tervezi, hogy még 2017-ig támogatja a PlayStation 3-at és az Xbox 360-at, miközben javában gyártja a tartalmakat a next-gen konzolokra. És persze mobilokra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)