Hirdetés

A nők sokkal többet költenek mikrotranzakcióra, mint a férfiak

|

A legújabb jelentés szerint a hölgyek klasszisokkal többször vásárolnak a mobiljátékokban.

Hirdetés

Pár hónapja számoltunk be arról a honlapról, ami megmutatja, hogy milyen mikrotranzakciók vannak az egyes játékokban, ez pedig a mai hír fényében különösen hasznosnak tűnik, legyen szó bármilyen nemről.   

Hirdetés

A mobiljátékok piacát tanulmányozó Liftoff nevű cég legújabb jelentése alapján a nők 79 százalékkal (!) többször vásárolnak az alkalmazásokon belül, mint a férfiak. Ami még ennél is meglepőbb, hogy a női felhasználók 16.7 százaléka rögtön az app telepítése után már költekezik is, ezek - és más arányok vizsgálata - együttesen pedig azt mutatják, hogy valójában a nők a legértékesebb játékosok az okostelefonokra fejlesztők számára.

A statisztikákat egyébként 350 alkalmazás adatából szűrték le, amiket 2017. júniusa és 2018. májusa között gyűjtöttek be. Szintén érdekes, hogy az egy évvel korábbi időszakhoz (2016-2017) képest a női mikrotranzakciós vásárlások száma szinte megduplázódott. Ezek az eredmények és más tanulmányok arra ösztökélhetik a cégeket, hogy tervezzenek több alkalmazást kifejezetten a nők számára, legalábbis a népszerűbb kategóriákban (mint amilyen a puzzle játékok). 

A Liftoff tanulmányából az is kiderül, hogy az iOS felhasználókat sokkal nehezebb rávenni az appok telepítésére és a mikrotranzakciókra, mint az androidosokat, viszont ha sikerült őket megnyerni, akkor általánosságban véve sokkal többet költenek. Persze messzemenő következtetéseket nem érdemes ebből levonni, ugyanis az androidos piac gyorsan nő, naponta körülbelül 1,5 millió új eszközt aktiválnak, így a fejlesztőknek ez az operációs rendszer kiemelten fontos. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)