Hirdetés

Minecraft: Pocket Edition - vigyázz, átvernek!

|

A napokban ütötte fel a fejét kedvenc építős játékunk egy olcsóbb változata, de súlyos árat fizethetnek azok, akik nem akarják teljes áron megvenni a játékot.

Hirdetés

A Minecraft androidos verzióját 2 változatban vehetjük meg, és míg az egyikért majdnem 6 eurót kell fizetnünk, a másikat mindössze 2,5 euróért zsákolhatjuk be (ezt nem hivatalos online áruházakban terjesztik). Akik elsőre valami átverést szimatoltak, azok bizony jól gondolták: itt kérem szépen kőkemény lehúzásról van szó, és persze nem hivatalos alkalmazásról.

A Mojangnál hiába tették meg a szükséges lépéseket, pár ügyes programozónak sikerült a játék forráskódját megbabrálva egy extra utasítást elhelyezni a színfalak mögött. Természetesen, hogy a turpisság ne tűnjön fel, maga a játék is fut, de a háttérben ott figyel az "android.permission.SEND_SMS" sor is. Ennek köszönhetően az alkalmazás képes emelt díjas SMS-eket küldeni különböző orosz telefonszámokra, így hamar megugorhat a telefonszámlánk.

Különösen Oroszországban szaporodtak meg a különböző alkalmazásokat árusító oldalak. Ezek általában jóval olcsóbban kínálják az alkalmazásokat, mint amennyiért a Google Play-ről vehetnénk meg azokat, így sokan választják az olcsó de rizikósabb megoldást.

Azt egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy vajon a hackerek üzemeltetik-e a vonalakat is, részesedésük minden bizonnyal van a dologból. Legyünk tehát nagyon körültekintőek, ha Minecraft vásárlásra adjuk a fejünket, és válasszuk a biztos forrásból származó verziót, megéri.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)