Hirdetés

Monument Valley - hiába a warez, azért jó bevételt hozott

|

Az ustwo Games, miután Twitteren megosztotta velünk, mennyien warezolják a Monument Valleyt, kiadott egy infografikát, amin azért elég nagy számok szerepelnek.

Hirdetés

A tavalyi év egyik legjobb mobiljátékát, a Monument Valley-t egy nyolcfős csapat 1,4 millió dollárból, mintegy 388,5 millió forintból rakta össze több mint másfél év alatt, és ebben már a Forgotten Shores fejlesztési ideje és költsége is benne van.

Többek között ezt is az alább látható méretes infografikáról tudtuk meg. Az ustwo csapata korábban elmondta, hogy a Monument Valley-t rengetegen használják úgy, hogy egy fillért sem fizettek érte, de hozzátették, hogy ez igazából az elejétől fogva bele volt kalkulálva. A játékot összesen 2 440 076-an vették meg, ebből legtöbben, több mint 1,7 millióan iOS-re. Közülük 575 608-an a Forgotten Shores kiegészítőt is megszerezték maguknak, melynek hála a cég bevétele megközelítette az 5,9 millió dollárt, úgyhogy a fejlesztési költség többszörösen megtérült. Az alkalmazást ugyanakkor összesen több mint 10 millió készülékre töltötték le, ebbe a tízmillióba a vásárlások mellett a family share és az illegális letöltések egyaránt beletartoznak. Érdekes még, hogy csak a játékosok fele vitte végig a játékot.
 

És ti mivel játszotok épp mobilon?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)