Hirdetés

Évi két-három mobiljáték érkezik majd a Nintendótól

|

A Nintendo pénzügyi beszámolóján szóba került az is, milyen gyakran várhatunk tőlük mobiljátékokat, az androidos és iOS-es címek mennyisége pedig mutatja, hogy azért nem akarnak túl nagy konkurenciát csinálni konzolos címeiknek.

Hirdetés

Miután a Nintendo sokáig rendkívül távolságtartó volt a mobilplatformokkal kapcsolatban, tavaly beindult a a DeNA-val való együttműködésük, a Miitomo után pedig megjelent a Super Mario Run és a Fire Emblem Heroes is. A kiadó pénzügyi beszámolóján kiderült, hogy ugyan fontosnak tartják ezt az ágat is, a jövően sem árasztják el a telefonunkat és a tabletjeinket a Nintendo-játékok.

Az elnök, Kimishima Tatsumi elmondása szerint az ütemterv hasonló lesz, mint az elmúlt évben:

"Évi két-három cím kiadását tervezzük, amiket a fogyasztók okoseszköz-alkalmazásként élvezhetnek"

- mondta. Takahashi Sinya hozzátette, hogy továbbra is a Nintendo meglévő márkáihoz kapcsolódva adják majd ki játékaikat.

"Lehetséges olyan alkalmazások készítése, amikben bármilyen közvetlen kapcsolat nélkül is kötődést érezhetünk a dedikált konzolokon lévő játékokhoz (...) úgy érzem, az okoseszközöket, főleg a tabletekhez hasonló nagyobb modelleket kisebb gyermekek is könnyedén használhatják, így ők is kapcsolatba kerülhetnek a Nintendo IP-ivel. Így tervezzük, hogy összhangot teremtünk az okoseszközök és a dedikált játékkonzolok között"

- fejtette ki Takahashi.

Ez utóbbi kijelentése pedig akár közvetlen kapcsolatot is jelenthet, mint például a készülő mobilos Animal Crossing esetében, ahol a kézikonzolon lévő játékunkat is befolyásolhatjuk telefonunkról. Végül a játékokért felelős Miyamoto Shigeru leszögezte, hogy ugyan igyekeznek kiterjeszteni mobilos üzletágukat, a legfontosabb a Switch és a 3DS lesz.

Ti melyik Nintendo IP-t látnátok szívesen mobilon?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)