Hirdetés

Oculus Rift - Carmack szerint a (virutális) világ

|

Az Oculus VR technikai vezetője nyilatkozott arról, hogy hol is tart most a virtuális valóság, és szerinte milyen területek lehetnek a legérdekesebbek a jövőben.

Hirdetés

Van miért irigykednünk John Carmackra, ha belegondolunk, hogy simán megtehette, hogy otthagyja a játékvilág egyik (saját maga által alakított) legendás stúdióját, hogy a virtuális valósággal foglalkozhasson. És míg az utóbbi időkben az Oculus VR-ról szóló hírek főleg a Facebookkal voltak kapcsolatban, Carmack csendben dolgozik a háttérben, és már egy lépéssel tovább is gondolta a virtuális valóságot.

Szerinte már az is lenyűgöző, amilyen állapotban ma működik az Oculus Rift, ennek köszönhetően "aki kipróbálja [az Oculus Riftet], hívő lesz." De szerinte akármilyen lenyűgözőek a PC-s játékok, amik használják az eszközt, a helyhez kötöttség megszüntetése kell legyen következő nagy lépés a VR számára.

Persze mindez fokozatos kell legyen, szerinte például azért rendkívül népszerűek az autós és űrszimulátorok, mivel más műfajok esetében rosszullétet okozhat a hirtelen és komplex mozgás. Ettől függetlenül Carmack véleménye az, hogy az első mobilos VR-élmény legalább olyan izgalmas, mint az első asztali játék, amit az Oculusszal próbálunk ki.

"Az az érzésed támad, hogy a jövő technológiáját látod. Valósággá vált a sci-fi, és ez még csak a kezdet" - mondta. Kérdezték a Samsung belépéséről is a VR-piacra, amit üdvözölt, egyrészt mert a versenyhelyzet még jobb teljesítményre készteti az Oculust, másrészről pedig rendkívül előremutatónak találta a Samsung megoldásait a VR-filmek terén.

Mindezek ellenére a mobil VR-nak még sokat kell fejlődnie, például a hűtés és az akkumulátorok élettartamának területén. Carmack szerint ha ezek megvannak, és a mobil eszközök hardvere egyre erősebb lesz, egyre több VR-fejlesztő dolgozik majd mobil eszközökre. Ekkor pedig ugyanolyan, bárhol elővehető kikapcsolódás lehet majd a virtuális valóság, mint a mai mobilos játékok.

Ti használnátok mondjuk az Oculus Riftet a buszra várva?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)