Hirdetés

Phil Spencer szerint iOS-re is jön az xCloud

|

A Microsoft hasonló módszerrel kerülné meg az Apple kacifántos irányelveit, mint az Amazon Luna.

Hirdetés

Az Androidot és iOS-t használók között valószínűleg ugyanolyan örökké tartó és elévülhetetlen harc zajlik, mint az xboxosok és a PS-esek, az NVIDIA-sok és az AMD-sek, vagy bármely más szabadon megnevezhető két szekértábor között. A játékoskedvű mobilosok számára komoly ellenérv volt az iOS-használatára, hogy a gaming streaming-szolgáltatások nem elérhetők a platformon, de úgy néz ki, hogy a szolgáltatók sorra fedezik fel a kerülőutat.

Nemrégiben kiderült, hogy az Amazon hamarosan induló platformja, a Luna már premierkor elindul iOS operációs-rendszereken is, ami azért furcsa, mert az almás cég mobiljain sem a Google Stadia, sem az xCloud nem tudta megvetni a lábát. Legalábbis eddig.

Hirdetés

Most az Xbox fejes Phil Spencer arról beszélt: ők is nagyban dolgoznak azon, hogy felhőszolgáltatásuk megjelenjen a iPhone-okon és iPadeken.

Szerinte mindenképp elstartol az xCloud iOS-en is, erre pedig ugyanazt a módszert használják majd mint a Luna, azaz hagyják az App Store-ral való szöszmötölést és Safari böngészőn keresztül, webes alkalmazásként bocsátják azt a felhasználók rendelkezésére. 

Ahogy azt a Luna esetében is írtuk, ez egy jó megoldás lehet, hiszen az Apple is kiemelte, hogy ez az egyetlen megoldás azoknak, akik kikerülnék a boltjukat, azonban van egy nagy hátránya is: a webes alkalmazások nem férnek hozzá az eszköz szenzoraihoz és irányítófelületéhez.

Mindenesetre Spencer elmondta, hogy az xCloudot 2021-re tervezik elhozni az Apple eszközeire, addig is folytatják a párbeszédet a céggel, hogy a lehető legjobb megoldást találják meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)