Hirdetés

Pokémon GO - megérkezett a legjobban várt frissítés

|

Nagyon fontos funkcióval bővült a Pokémon GO, melyet már a hazai játékosok is kipróbálhatnak.

Hirdetés

Korábban adatbányászok bukkantak rá egy tervezett új funkcióra a Pokémon GO-ban, melynek az a lényege, hogy kiválasztott zsebszörnyünk társunkká szegődik és velünk együtt járja a világot. A megtett kilométerek után a fejlődéshez elengedhetetlen cukorkákat kapunk a pokémonhoz, így végre különösen ritka állatkáinkat is át tudjuk majd alakítani. Nos a frissítés tényleg megérkezett, de nem teljesen őszinte a mosoly az arcunkon.

Az új Buddy System valóban azt takarja, amit az adatbányászok kiderítettek róla. Bármelyik birtokunkban lévő pokémont kiválaszthatjuk társnak. Ezután a karakterlapunkat megnyitva ott fog feszíteni mellettünk az adott lény, illetve a térképes nézetben is ott lesz a portréja mellettünk. Még a frissítésre várva egy nagyon fontos kérdés foglalkoztatta a játékosokat: vajon mennyit kell majd gyalogolni a hőn áhított cukrokért? A legtöbben kilométerenkénti egy cukorkára gondoltak, de most kiderült, hogy csak sajnos részben lett igazuk és ez az az ok, amiért nem lehetünk maradéktalanul boldogok az új frissítés miatt.

Egyetlen cukorka megszerzéséhez ugyanis 1, 3 vagy akár 5 kilométert is baktatnunk kell, a pokémon ritkaságától függően. Úgy tűnik, hogy a kilométerszám attól függ, egyébként milyen tojásból kel ki az állatka, vagyis a 2 kilométeres tojások pokémonjai 1 km után kapnak cukrot, míg a legnagyobb, 10 km-es tojások lakóinak már ötször ennyit kell sétálni ugyancsak egyetlen egy cukorkáért. A kezdő pokémonok kivételt jelentenek, ők a 3 kilométeres kategóriába tartoznak.

Nekem nem erősségem a matek, de szerencsére mások már kiszámolták, mit is jelent ez a gyakorlatban. Ha például egy Dratinit szeretnénk egészen Dragonite-tá fejleszteni, akkor ehhez összesen 125 cukorka kell, melyet egészen pontosan 625 km megtétele után kapunk meg.

Én személy szerint a megjelenés napjától nyúzom a játékot, és bár mostanában már kevesebbszer indulok el pokémonokat vadászni, de azért úgy gondolom rendesen pakoltam bele időt. Ebben a pillanatban 147 megtett kilométernél járok, ennek a fényében egyértelmű, milyen kevés cukorkát fogunk valójában összeszedni az új frissítésnek hála.

A Buddy System a Pokémon GO legjobb újdonsága lehetett volna, de jelenlegi formájában mindössze arra jelent megoldást, ha egy pokémon fejlesztéséhez mindössze egy-két cukorkára lenne már szükségünk.

Nektek mi a véleményetek az új rendszerről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)