Hirdetés

Pokémon GO - iOS-en sem teljesen biztonságos

|

A Pokémon GO egy kicsit a szükségesnél több információhoz akar hozzáférni, de a Niantic szerint ez csak átmeneti probléma.

Hirdetés

Tegnap írtunk arról, hogy miért érdemes az androidos felhasználóknak vigyázni a Pokémon GO nem a Play Store-ból letöltött változataival. Mára kiderült, hogy az iOS-esek is jobban teszik, ha egyelőre nem Google fiókjukkal lépnek be.

Néhány felhasználó ugyanis jelezte, hogy a játék teljes hozzáférést kért fiókjukhoz, így elvileg akár képes lehet olvasni e-mailjeiket, sőt, küldeni és törölni is a Gmailből, vagy fájlokat eltávolítani a Google Drive-ból. Nem teljesen tiszta, hogy pontosan mit takar a "teljes hozzáférés", valószínűleg a fentiekhez valójában külön engedély kell még ezen felül, de így vagy úgy, ilyenekre soha, semmi szüksége nincs az alkalmazásnak. 

A Niantic közleményében megerősítette ezt. A cég azt írta, csak véletlen, hogy az alkalmazás használatához teljes hozzáférést kell adnunk, ugyanis az csak az alap információkat (felhasználónév és e-mail cím) használja, mást nem. A csapat már a Google-lel együttműködésben dolgozik a javításon, és azoknak a felhasználóknak sem lesz semmi dolga a továbbiakban, akik már engedélyezték a Pokémon GO-t - a Google maga állítja be, hogy a játék csak a fent említett infókat érhesse el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)