Hirdetés

Büntetést kapott egy olasz férfi, aki a Pokémon GO miatt hagyta el a lakását

|

Olaszországban jelenleg csak nagyon indokolt esetben szabad elhagyni a lakást, és úgy néz ki, hogy egy pokémon begyűjtése nem tartozik ebbe a kategóriába.

Hirdetés

Maga a Niantic is megváltoztatta kicsit a Pokémon GO mechanikáit, hogy a lakásban tartsa a játékosokat, hiszen a jelenlegi COVID-19 világjárvány miatt most tanácsos inkább otthon maradni. Olaszországban, ahol a második legtöbb fertőzött van a világon, már kijárási tilalom van érvényben, ez viszont nem akadályozott meg egy férfit abban, hogy pokémonra vadásszon. 

Hirdetés

A legszükségesebb esetben persze még itt is elhagyhatja az ember a házat, ilyen például a kutyasétáltatás vagy a bevásárlás, de aki indokolatlanul tartózkodik az utcákon, azt a hatóságok megbírságolják. Erről az a férfi is meggyőződhetett, akit a rendőrök a lányával Pokémon GO-zás közben csíptek el. 

A játék pont azért lett sikeres, mert képes volt kimozdítani az alapvetően ülő életmódra berendezkedett gamereket is a szabadba, viszont a jelenlegi helyzetben ez nem ajánlatos. Ha tehetitek maradjatok otthon, még akkor is, ha épp egy ritka pokémon tűnt fel a közelben. Ezt megkönnyíti az is, hogy rengeteg stúdió csinál leárazásokat, és sok játékban kapunk extra jutalmakat, hogy a fejlesztők ezzel is elviselhetőbbé tegyék bezártságot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)