Hirdetés

Pokémon GO - a játék jövője az ismerkedés?

|

A Pokémon GO volt már a csúcson is, de egy ideje mélyrepülésbe kezdett. A rajongók elégedetlenek, a Niantic csak félmegoldásokkal tud előjönni.

Hirdetés

Sokan felhagytak július óta a zsebszörny vadászattal, az én telefonomon is felszabadult némi hely a törlésével. Pedig jönnek a frissítések és egyre több értelmes dologgal bővítik a játékot.

A következő frissítéssel állítólag jönnek majd a napi küldetések, a gymekben történő edzéshez már kaptunk könnyítést és végre értelmet leheltek a medálok gyűjtésébe. A Niantic tehát küzd és nem adja fel, amit jó látni, de még mindig hiányzik valami és ezzel a fejlesztők is tisztában vannak.

A Niantic grafikusa, Dennis Hwang elmondása szerint egy igazi közösségi felületet szeretnének létrehozni a játékkal, olyan ötletekkel akarják bővíteni a Pokémon GO-t, amik közös élményeket eredményeznek és ezek által összehozza az embereket.

Felhozta példaként az Ingress-t, ahol voltak olyan játékosok, akik az alkalmazáson keresztül ismerkedtek össze a párjukkal. Ez a készítőknek is egy jóleső érzés, hisz ha nincs az adott játék, talán sosem találkoznak.

Egy pozitív jövőkép lebeg előttük, amelyben a technológia képes lesz az embereket valójában is összehozni, de nem úgy, hogy a sötétben gubbasztva pötyögnek egy képernyőt és minden interakció webkamera segítségével valósul meg, számítógépeken és hálózatokon keresztül. Ez egy elég sötét utópia lenne még nekünk is. Ezért szeretnénk egy másik, jobb utat találni két ember közt.

Szép gondolatok ezek és valahol már félig megvalósultak ezek az eszmények. Szerény véleményem szerint azonban a közösségi élményen tényleg volna mit csiszolni, de nem feltétlen csak a valós élményeket kellene bővíteni. Elvégre a készítők sem erőltethetik rá a játékosokra, hogy "igenis menj ki a szabadba és játssz". Az Ingress-en belül is lehetett legalább beszélgetni a velünk egy oldalon álló játékosokkal, de a Pokémon GO még ennek a lehetőségnek is híján van.

Ti mit gondtok, milyen lenne egy jól felépített közösségi mobiljáték?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)