Hirdetés

Pokémon GO - megszerezhetőek a legendás pokémonok?

|

Néhány napja több videó is megjelent a neten arról, ahogy játékosok Mewtwo-t fognak, vagy Articunóval találkoznak egy edzőteremben. Bár sokan már akkor is egyértelműen csalásnak vélték a dolgot, mostanra kiderült, hogy hogyan is keletkeztek a videók.

Hirdetés

Pokémon GO-ban egyelőre nem találkozhatunk mind a 151 pokémonnal: Ditto, a három legendás madár, Articuno, Zapdos és Moltres, valamint Mew és Mewtwo valószínűleg még nem kerültek bele a játékba, ugyanis senkinek nem sikerült őket megtalálni. Ez pár napja megdőlni látszott, ugyanis YouTube-on elkezdett terjedni egy igencsak eredetinek látszó videó, amiben egy edzőtermet Articuno véd.

A madárról a tulajdonosa is nyilatkozott, Twitch adásban mutatta be a lényt, amiről azt állította, hogy a Niantic adta neki ajándékba. Ugyanakkor egy szabadon kószáló Mewtwo elkapásáról is készült videó, ami ismét egy legendás pokémon feltűnését jelenthetné - ha igaz lett volna.

Sok eset volt már, amikor a hiányzó pokémonok megjelenésének hírével tömegeket lehetett átverni. A legutóbbi Mewtwo átverés során például Japánban egy estét töltöttek a rajongók egy parkban, arra várva, hogy elkaphassák a lényt - hiába. Talán az ilyen átverések miatt a közönség most már óvatosabb volt, és sokan rögtön valamilyen csalásra gyanakodtak (a Mewtwo videóban például láthatjuk, hogy a pokémon épp bekerül a Pokékodexbe, viszont a játékos nem kapja meg a +500 XP-t az elkapásáért, ami azt a videót elég egyszerűen leleplezi).

Azóta azonban már kiderült, hogy a videók készítői az applikációra építve létrehoztak egy proxi alkalmazást. Ennek az a lényege, hogy egy saját szervert tudnak létrehozni a játék mögé, aminek a fájljait módosítva szinte bármit be tudnak állítani: a legendás lényeket lemodellezve például bárki őket is elkaphatja, de kedvük szerint állíthatják a pokémonjaik CP-jét, vagy akár azt is beállíthatják, hogy a PokéStopok milyen tárgyakat adjanak (például akár táska bővítést is). Erre más játékosok is felcsatlakozhatnak, így, még ha csak a saját játékukban is, de megszerezhették Mewtwo-t és a társait.

Természetesen a mi világunkra ez, a külön szerver miatt, nem lesz hatással - senkinek se kell attól félnie, hogy a közelben lévő edzőtermeket 9999 CP-s Dittók fogják őrizni. Hogy az eredeti játékban mikor lesznek elérhetőek a legendás pokémonok, arról még nincs hír: eddig nem is úgy néz ki, hogy új, erősebb harcosok megjelenését fontolgatná a Niantic, inkább a meglévőket gyengítik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)