Hirdetés

Pokémon GO - van olyan ország, ahol már hivatalosan betiltották

|

A Niantic őrülete, a Pokémon GO 15 új országban elérhetővé vált, de Iránból már ki is tiltották biztonsági aggályokra hivatkozva.

Hirdetés

A BBC jelentése szerint az iráni "High Council of Virtual Spaces" (hivatalos szerv, ami az online tevékenységekért felel) döntése miatt ott már nem játszható a Pokémon GO. Elvileg az iráni kormány tárgyalni szeretett volna a Niantic embereivel az aggályaikkal kapcsolatban, de ez sosem történt meg.

Az nem teljesen tiszta, hogy a vezetőségnek mi a problémája a játékkal, de egyelőre biztonsági okokból tiltották be a programot. Az tény, hogy a Pokémon GO megjelenése óta többen is felvetették a játék problémás adatgyűjtését.

Egy biztonsági szakember meg is jegyezte, hogy a program majdnem a teljes Google Accounthoz hozzáfér. A Niantic ezt később cáfolta a Polygonnak adott interjújukban, és elmondták, hogy a csak a névhez, és az email címhez van hozzáférése a szoftvernek, ez is csak egy bug miatt.

Egyébként vallási okok is vannak a háttérben. Ezek még 2001-re vezethetőek vissza, amikor még a fatwára (vallási szabályzat) hivatkozva kitiltották a Pokémon kártyajátékot. A lapokon látható szimbólumokat az Iszlám Állam keresztény jegyeknek minősítette, így a TCG tiltólistára került.

A BBC szerint Saudi Sheikh Saleh al-Fozan úgy gondolja, hogy a Pokémon GO-ra is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a kártyajátékra. Ugyanakkor a fatwa nem feltétlenül törvény az egész nemzetre. Attól függ, hogy az adott régió tanácsában mennyire "népszerű" a vallási szabályzat.

A fentiek miatt lett az elsődleges szempont az adathasználattal kapcsolatos biztonság.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)