Hirdetés

Pokémon GO – eltávolítják a problémás PokéStopokat

|

Sokan ki vannak akadva a játékra a rengeteg neki tulajdonított tragédia és butaság miatt, amit az emberek elkövettek, miközben a Pokémon GO-val játszottak. A Nianticra azonban most egy rossz szavunk sem lehet.

Hirdetés

Tény, hogy a fejlesztők tettek egy-két olyan lépést a közelmúltban, amik kiverték a biztosítékot a játékosoknál, hiába voltak logikus alapjai ezeknek a döntéseknek. Bár lehet, hogy nehéz elhinni, de a Niantic tényleg figyel a Pokémon GO-val kapcsolatos visszajelzésekre. Ennek következtében pedig már lehet kérvényezni a Pokéstopok és Gymek eltávolítását.

Ennek a lépésnek egy nagyon egyszerű története van. Nemrégiben volt a japán Hiroshima városát érő atomtámadás 71. évfordulója, aminek a megemlékezését a Hiroshima Béke Emlékparkban tartották. Mivel ez a lakóknak egy szent hely, ahova imádkozni és megemlékezni járnak, a város vezetői megkérték a Niantic-ot, hogy távolítsák el a parkban lévő Pokéstopokat és Gymeket, hogy megmaradjon a park békéje. A fejlesztők ennek természetesen eleget tettek, bár Pokémonokat még mindig foghatnak a parkban járó játékosok.

Azóta a Niantic bejelentette, hogy bárki, aki olyan helyen talál Gymet vagy Pokéstopot, ahova azok nem illenek vagy magánterületen vannak, az kérheti az eltávolításukat. Ezek a kérések prioritást élveznek, tehát a cég hamar elbírálja az ügyet és eltávolítja a rossz helyen lévő Pokémon tartalmakat.

Nem ez volt az első eset egyébként, hogy néhány ilyen különleges hely üzemeltetői megkérték a látogatóikat, hogy hagyjanak fel a Pokémonok üldözésével, míg például a washingtoni Holokauszt Múzeumban tartózkodnak. Sőt, van olyan ország, ahol az egész játékot betiltották.

Ti Magyarországon hol tiltanátok meg, hogy Pokémon GO-val játszanak az emberek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)