Hirdetés

Sokkal felhasználóbarátabb irányítást kapott a Steam Remote Play

|

Azok a játékok, amik elérhetők a funkció által, mind külön érintőképernyős irányítófelületet kaptak, hogy kontroller vagy egér és billentyűzet nélkül is könnyebb legyen kezelni őket, .

Hirdetés

Már a Steam is próbálkozik azzal, hogy bizonyos játékainkat ne csak a számítógépünkön, hanem akár a telefonunkon is játszhassuk a Steam Remote Play funkció segítségével. Persze a technológiának még rengeteg hátránya van, de az egyik legnagyobb hibát, azaz a csapnivaló irányítást a nemrégiben érkező frissítés jó pár fokkal elviselhetőbbé varázsolta.

Hirdetés

Eddig úgy tudtunk a telefonunkon játszani, hogy kaptunk egy egységes kezelőfelületet, amivel az összes játékot irányíthattuk, de ez értelemszerűen vakvágánynak bizonyult, hiszen az érintőképernyőn minden másfajta kiosztást igényel. A legutóbbi frissítéssel a Remote Playben legnépszerűbb 100 játék (ezek listáját itt megtaláljátok) egyedi felületet kapott, figyelembe véve azt, hogy a játékosok mely gombokat használják leggyakrabban az irányítás során.

Persze egy kontrollert vagy egy billentyűzetet ez az újítás sem képes pótolni, mindenesetre megnyugtató az a tudat, hogy a Valve odafigyel arra, hogy a szolgáltatása minél kezelhetőbb legyen, hiszen így az erre alkalmas játékok már tényleg remekül működhetnek a mobilunkon is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)